Atceļot deputātu administratīvo imunitāti, par pārkāpumiem ziņos pēc sodu stāšanās spēkā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Saeimai vēl būs jābalso par deputātu administratīvās imunitātes atcelšanu, taču, atbalstot šos grozījumus, ziņas par deputātu administratīvajiem pārkāpumiem plānots sniegt pēc lēmumu par sodu stāšanās spēkā.

Saeimas Juridiskā komisija šodien izskatīšanai trešajā, galīgajā, lasījumā atbalstīja grozījumus Satversmē, kas paredz atteikties no deputātu administratīvās imunitātes. Tāpat izskatīšanai galīgajā lasījumā virzīti saistītie grozījumi Kārtības rullī, kuros tiks noteikta informācijas publiskošanas kārtība par administratīvi sodītajiem deputātiem. Par abiem grozījumu projektiem vēl jālemj parlamentam.

Grozījumi Kārtības rullī paredz, ka reizi kārtējās sesijas laikā Saeimas sēdē tiks paziņots par iepriekšējās sesijas un starpsesiju laikā administratīvi sodītajiem deputātiem. Paziņojumā sabiedrība tiks informēta par deputāta izdarīto administratīvo pārkāpumu, norādot normatīvā akta normu, kurā paredzēts attiecīgais pārkāpums.

Tāpat paredzēts publiskot informāciju par institūciju, kura pieņēmusi lēmumu par administratīvā soda uzlikšanu un uzliktā soda veidu, kā arī datumu, kad stājies spēkā lēmums par administratīvā soda uzlikšanu.

Lai sagatavotu šo paziņojumu, Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijai būs tiesības pieprasīt ziņas no Sodu reģistra.

Kā ziņots, Satversmes grozījumus par administratīvās imunitātes atcelšanu rosināja Latvijas Reģionu apvienība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu