Pērn šoferi lielākoties atļauto braukšanas ātrumu pārkāpuši līdz 20 km/h

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: sxc.hu/pentond

Fotoradaru mērījumi liecina, ka pagājušajā gadā šoferi lielākoties atļauto braukšanas ātrumu pārkāpuši līdz 20 kilometriem stundā, informēja Valsts policijā.

Par stacionāro un pārvietojamo fotoradaru fiksētajiem ātruma pārkāpumiem 2015.gadā noformēti un nosūtīti 54 196 protokoli. Kopējā soda naudas summa sasniegusi 1 743 731 eiro.

Lielākoties ap 60% gadījumu steidzīgie šoferi atļauto braukšanas ātrumu pārkāpuši līdz 20 kilometriem stundā, savukārt aptuveni 4% gadījumu šoferi steigušies ar tādu ātrumu, kas pārsniedz noteikto normu par vairāk nekā 30 kilometriem stundā. Tostarp fiksēti arī tādi ātrumu pārkāpumi, kas likumā paredzēto normu pārsniedz pat divtik.

Lielākais atļautā ātruma pārkāpums konstatēts Ķeguma novadā uz traģēdijām bagātā autoceļa Tīnūži-Koknese, kur atļauto 90 vietā automašīnas BMW šoferis traucies ar 213 kilometru stundā lielu ātrumu.

Otro vietu ieņem «Porsche» vadītājs, kurš uz kāda no Latvijas ceļiem ārpus apdzīvotām vietām braucis ar 185 kilometriem stundā.

Apdzīvotās vietās rekordists ir kāds «Mitsubishi» vadītājs, kurš atļauto 70 vietā braucis ar 142 kilometriem stundā.

Jau ziņots, ka Valsts policija iepriekš bija izsludinājusi konkursu par pārvietojamo radaru iegādi, taču Iepirkumu uzraudzības birojs pēc komersanta sūdzības uzdeva to pārtraukt. Tagad būs jārīko jauns konkurss.

Ar stacionāro fotoradaru iegādi nodarbojas CSDD. Nesen CSDD izsludinātajā iepirkumā par transportlīdzekļu ātruma mērīšanas stacionāro tehnisko līdzekļu piegādi, uzstādīšanu un darbības nodrošināšanu ir uzvarējusi kompānija SIA «Reck». Kopējā līgumcena ir 6 845 304 eiro.

Konkursa uzvarētajām saskaņā ar iepirkuma priekšmetu četru gadu laikā paredzēts piegādāt 84 stacionāros radarus. Šogad plānots uzstādīt 24 stacionāros fotoradarus.

2014.gada rudenī direkcijas rīkotajā konkursā par 16 Doplera principa stacionāro fotoradaru piegādi arī uzvarēja uzņēmums «Reck». Šie radari jau darbojas. Iepirkuma līgumcena bija 896 786 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa. Radaru uzstādīšanu «Reck» veica sadarbībā ar mērierīču izgatavotāju - Nīderlandes uzņēmumu «Gatso».

Latvijā fotoradaru ieviešana nenotiek paredzētajos termiņos un apjomā, kā arī to iegādes, uzstādīšanas un darbības nodrošināšanas finansēšanas kārtība ir neskaidra, norādīts Valsts kontroles (VK) veiktajā finanšu revīzijā par 2015.gadu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu