Rīgā plāno nojaukt graustus Pērnavas ielā 28 un Dzirnavu ielā 123

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Google Maps

Pašvaldība piespiedu kārtā plāno nojaukt graustus Pērnavas ielā 28 un Dzirnavu ielā 123, par Rīgas domes Īpašuma komitejas lēmumu informēja Rīgas domē.

Galīgais lēmums būs jāpieņem domes sēdē.

Viens no īpašumiem, kuru sakārtos piespiedu kārtā, ir privātai personai piederoša ēka Pērnavas ielā 28. Īpašuma departaments pagājušajā gadā aicināja īpašnieci sakārtot savu īpašumu un paaugstināja nekustamā īpašuma nodokli. Atkārtoti apsekojot graustu šā gada martā, būvinženieri konstatēja, ka joprojām ir iespējama nesošo konstrukciju sabrukšana, bojājumi jumta konstrukcijās un plaisas būves sienās un izmantotais zaļais siets faktiski aizsedz vizuālo un arī tehnisko stāvokli pasliktinošas pazīmes, arī teritorija ir brīvi pieejama. Īpašniecei tiks uzdots trīs mēnešu laikā lēmuma spēkā stāšanās dienas izstrādāt nepieciešamo dokumentāciju, un ne vēlāk kā septiņu mēnešu laikā graustu nojaukt.

Īpašumu Dzirnavu ielā 123 īpašnieks ir Tokijā, Japānā, reģistrēts uzņēmums. Īpašumā ir zeme un trīs ēkas, no kurām piespiedu sakārtošana noteikta divām. 2014. gada vasarā ēkas īpašnieks sāka izstrādāt un saskaņot būvju nojaukšanas projektu, bet, tā kā nojaukšanas projekts ir jāsaskaņo ar dažādām personām – gan publiskajām, gan privātajām, tostarp arī ar kaimiņu būvju īpašniekiem, projekta saskaņošanas process ieilga un tika prognozēts, ka abu graustu nojaukšana tiks veikta 2016. gada nogalē.

Maija sākumā Rīgas domes Īpašuma departamenta būvinženieri veica grausta apsekošanu un konstatēja, ka abas ēkas nonākušas tādā tehniskajā stāvoklī, ka kļuvušas bīstamas, piegulošā teritorija ir brīvi pieejama nepiederošām personām. Būves atrodas Rīgas centrā, to tuvumā atrodas vairākas publiskas būves, tajā skaitā arī Rīgas 15.vidusskola, būvēm piegulošā teritorija tiek izmantota kā transportlīdzekļu stāvvieta, tās atrodas intensīvas transporta un gājēju satiksmes teritorijā - var radīt potenciālu bīstamību vai būtisku kaitējumu personu dzīvībai un veselībai, kā arī s rada Rīgas pilsētvides degradāciju, tik pieņemts lēmums, ka būves ir steidzami jānojauc atbilstoši īpašnieces iecerei.

Lēmums paredz, ka vēlāk kā divu nedēļu laikā no šā lēmuma spēkā stāšanās dienas īpašniecei jāveic pilnīga būvju norobežošana, lai nodrošinātu nepieejamību nepiederošām personām. Nojaukšanas darbi, ieskaitot nepieciešamās dokumentācijas saskaņošanu, jāveic ne vēlāk kā piecu mēnešu laikā no šā lēmuma spēkā stāšanās dienas. Ja noteiktie termiņi netiks ievēroti, to piespiedu izpildi nodrošinās Rīgas domes Īpašuma departaments, izdevumus piedzenot no īpašniekiem, informē pašvaldība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu