ANO dalībvalstis Latvijai cilvēktiesību jomā izvirza 173 rekomendācijas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) dalībvalstis Latvijai cilvēktiesību jomā izvirza 173 rekomendācijas, iesakot risināt mazākumtautību integrācijas problēmas, nodrošināt patvēruma meklētāju tiesības, kā arī apkarot vardarbību ģimenē.

Kā liecina otrdien valdībā iesniegtais informatīvais ziņojums, ANO Cilvēktiesību padomes Vispārējā periodiskā pārskata darba grupas 24.sesijā, izskatot Latvijas nacionālo ziņojumu par cilvēktiesību situāciju, diskusijā iesaistījās 70 valstis un Latvija saņēma kopumā 173 rekomendācijas.

Rekomendāciju sākotnējo izvērtējumu veica Latvijas delegācija, pieņemot lēmumu atbalstīt 74 rekomendācijas, apņemoties līdz šā gada jūnijam izvērtēt 96 rekomendācijas, kā arī noraidot trīs rekomendācijas.

Latvija noraidīja tās rekomendācijas, kas aicināja mainīt valsts valodas politiku,

liecina otrdien valdībā izskatītais informatīvais ziņojums.

Galvenie rekomendācijās skartie jautājumi bija starptautisko cilvēktiesību instrumentu ratifikācija, mazākumtautību integrācija, vardarbības ģimenē apkarošana, cilvēku tirdzniecības novēršana, diskriminācijas ierobežošana, naida runa un naida noziegumi, apstākļu uzlabošana brīvības atņemšanas vietās, nepieciešamība mazināt algu atšķirību starp sievietēm un vīriešiem, patvēruma meklētāju tiesību nodrošināšana un tolerances sabiedrībā sekmēšana un citi.

Latvija saņēmusi atzinību par panākumiem dažādās cilvēktiesību jomās, īpaši tādās kā dzimumu līdztiesība, sabiedrības integrācija, diskriminācijas novēršana, vardarbības pret sievietēm apkarošana, cilvēku tirdzniecības novēršana, apstākļu brīvības atņemšanas vietās uzlabošana, personu ar invaliditāti tiesību un vārda brīvības veicināšana.

Tāpat ANO dalībvalstis pozitīvi novērtējušas Latvijas pievienošanos Starptautiskā pilsonisko un politisko tiesību pakta 2.fakultatīvajam protokolam par nāves soda atcelšanu, kā arī Tiesībsarga biroja akreditāciju Nacionālo cilvēktiesību institūciju Starptautiskajā koordinēšanas komitejā, saņemot augstāko «A» akreditācijas statusu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu