Aicina rīdziniekus atdot pašvaldībai «Rīdzinieka karti», pieprasot €775 kompensāciju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) Rīgas domes deputāti aicina rīdziniekus atdot pašvaldībai «Rīdzinieka karti» un par to pieprasīt kompensāciju 775 eiro apmērā.

VL-TB/LNNK šodien rīkotajā preses konferencē, kas notika neilgi pirms Rīgas domes sēdes, skaidroja partijas noraidošo nostāju attiecībā uz Rīgas domes koalīcijas atbalstīto lēmumu tirgot «Rīdzinieka kartes» nerīdziniekiem par nesamērīgi augstu cenu.

VL-TB/LNNK frakcijas vadītājs Dainis Locis atkārtoti pauda viedokli, ka Rīgas domes atbilde uz Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas ierosinājumu piešķirt tiesības iegādāties «Rīdzinieka karti» personām, kas nav deklarētas galvaspilsētā, vai personām, kurām Rīgā nepieder nekustamais īpašums, ir necieņas izrādīšana valsts pārvaldes iestādei. Tā ir ņirgāšanās par Latvijas iedzīvotājiem, turpināja Locis. Savukārt frakcijas deputāts Andris Lācis piebilda, ka Rīgas domes rīcība, šādā veidā «izspiežot naudu», ir ciniska.

Locis uzsvēra izstrādāto grozījumu absurdumu, minot, ka neviens saprātīgs cilvēks nekad nepirks šo karti, kura nedod nekādas taustāmas priekšrocības. Viņš paskaidroja, ka minētie grozījumi ir nekvalitatīvi izstrādāti, un ieteica uz absurdu lēmumu reaģēt ar absurdu rīcību, aicinot rīdziniekus nodot «Rīdzinieka karti» atpakaļ SIA «Rīgas satiksme», pieprasot kompensāciju no Rīgas pašvaldības 775 eiro apmērā.

Preses konferences noslēgumā frakcijas vadītājs Locis paskaidroja, ka frakcijas deputāti gaidāmajā domes sēdē nepiedalīsies balsojumā par šo jautājumu, kā arī aicināja Valsts kontroli un tiesībsargājošās iestādes vērtēt SIA «Rīgas satiksme» darbību.

Kā ziņots, Rīgas dome šodien pieņēma strīdīgo lēmumu veikt grozījumus noteikumos, kas paredz, ka «Rīdzinieka karti» turpmāk varēs iegādāties arī nerīdzinieki, taču viņiem par karti būs jāmaksā 775 eiro. Noteikumi stāsies spēkā 2016.gada 1.jūlijā.

Pirms Rīgas domes sēdes opozīcijā esošā partija VL-TB/LNNK rīkoja preses konferenci, lai mediju pārstāvjiem izklāstītu partijas frakcijas viedokli šajā jautājumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu