Latvija apņemas izvērtēt pievienošanos vairākām starptautiskajām cilvēktiesību konvencijām

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Latvija apņemas izvērtēt pievienošanos vairākām starptautiskajām cilvēktiesību konvencijām un to papildu protokoliem, sacīts Ārlietu ministrijas informatīvajā ziņojumā, ko otrdien skatīja valdība.

Valdība pieņēma zināšanai informatīvo ziņojumu attiecībā uz Latvijas nacionālā ziņojuma par cilvēktiesību situāciju izskatīšanu ANO Vispārējā periodiskajā pārskatā, kā arī apstiprināja Latvijas viedokli par pārskatā saņemtajām ANO dalībvalstu rekomendācijām. Šajā viedoklī Latvija norāda, kuras rekomendācijas atbalsta, kuras uzskata par jau izpildītām, kā arī kuras neatbalsta.

Par atbalstīto rekomendāciju izpildi Latvijai būs jāsniedz informācija nākamajā pārskata periodā 2020.gadā.

Latvija apņemas turpināt pasākumus tālākam progresam cilvēktiesību jomā, tostarp tādās jomās kā diskriminācijas novēršana, sieviešu tiesības, personu ar invaliditāti tiesības, ksenofobijas, rasisma un naida noziegumu apkarošana, tolerances veicināšana un mazākumtautību integrācija. Tāpat Latvija apņemas izvērtēt pievienošanos vairākām starptautiskajām cilvēktiesību konvencijām un to papildu protokoliem.

Plānots, ka ANO Cilvēktiesību padome Latvijas viedokli apstiprinās 24.jūnijā.

ANO Vispārējā periodiskā pārskata mehānisms paredz, ka reizi četros gados tiek izvērtēta cilvēktiesību situācija visās ANO dalībvalstīs. Saskaņā ar ANO Cilvēktiesību padomes noteikto secību valstis prezentē nacionālos ziņojumus, kam seko jautājumu un atbilžu sesija. Diskusijas laikā valstis uzklausa citu ANO dalībvalstu rekomendācijas un atbild uz to uzdotajiem jautājumiem. Rekomendācijas nav juridiski saistošas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu