Saeima piekrīt izdot deputātu Klaužu administratīvajai sodīšanai

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija trešdien vienbalsīgi piekrita izdot administratīvajai sodīšanai Saeimas deputātu Jāni Klaužu (ZZS) par braukšanu ar automašīnu, kurai nav bijusi noteiktajā termiņā veikta valsts tehniskā apskate.

Par Klauža izdošanu sodīšanu vēl jābalso arī Saeimai. Paredzams, ka arī Saeima atbalstīs izdošanu.

Kā iepriekš paudis pats Klaužs, ja Saeima tiks lūgta deputātu izdot administratīvajai sodīšanai, viņš to atbalstīs. Deputāts sacīja, ka šobrīd attiecīgajam transportlīdzeklim, kurš nav viņa īpašumā, «BMW X6», tehniskā apskate ir veikta. Politiķim arī esot tikusi veikta alkohola klātbūtnes organismā pārbaude, un tā neesot konstatēta.

Jau ziņots, ka šobrīd Saeima ir pieņēmusi izmaiņas Satversmē, kas paredz atcelt deputātu administratīvo imunitāti. Tādā gadījumā deputātus varētu administratīvi sodīt bez parlamenta piekrišanas. Līdz ar to Klaužs varētu būt par pēdējo deputātu par kura administratīvo sodīšanu lemj parlaments.

Satversmes 30.pants nosaka, ka pret Saeimas locekli nevar uzsākt kriminālvajāšanu vai uzlikt viņam administratīvu sodu bez Saeimas piekrišanas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu