Baltijas valstis atbalsta Gruzijas mērķi iestāties NATO

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trešdien turpinot darba vizīti Gruzijā un dalību Gruzijas Aizsardzības ministrijas rīkotajā ikgadējā aizsardzības un drošības konferencē, aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis kopā ar Igaunijas aizsardzības ministru Hannes Hanso un Lietuvas aizsardzības ministru Jozu Oleku tikās ar Gruzijas aizsardzības ministri Tinatinu Kidašeli un izteica atbalstu Gruzijas mērķim iestāties NATO.

Pēc tikšanās Bergmanis uzsvēra, ka Gruzija jau ļoti ilgu laiku ir uzticams divpusējas sadarbības partneris gan Latvijai, gan NATO: «Mēs augsti novērtējam Gruzijas nozīmīgo ieguldījumu NATO misijās, kā arī apņēmību un virzību, lai integrētos aliansē.»

Aizsardzības ministrs piebilda, ka NATO Velsas samitā pieņemtās Gruzijas rīcības programmas, ir mērķtiecīgi un veiksmīgi izpildītas. Latvija ir iesaistījusies šo uzdevumu izpildē, lai, pildot Velsas samita lēmumus, sniegtu atbalstu Gruzijas bruņoto spēku attīstībai, nosūtot ekspertus. «Latvija tāpat kā abas mūsu Baltijas kaimiņvalstis turpinās atbalstīt Gruziju ceļā uz NATO, līdz šis mērķis tiks sasniegts. Tas nav viegls ceļš, bet esmu drošs par jūsu veiksmi. Un tādas vizītes kā šī skaidri apliecina, ka jūs neesat vieni šajā ceļā. Jūs tiekat sadzirdēti un jūs tiekat atbalstīti, teica Bergmanis».

Jau vēstīts, ka Nacionālo bruņoto spēku orķestris 26.maijā piedalīsies Gruzijas neatkarības 25.gadadienai veltītajā parādē un defilē programmā, kā arī sniegs koncertu kopā ar ASV, Gruzijas un Lielbritānijas bruņoto spēku orķestriem.

Jau ziņots, ka Baltijas valstu aizsardzības ministri pēc trīspusējas tikšanās Kuresārē, Sāremā salā, Igaunijā kopīgi devās uz Gruzijas galvaspilsētu Tbilisi, lai apliecinātu stingru atbalstu Gruzijas virzībai uz pievienošanos NATO, kā arī piedalītos Gruzijas aizsardzības ministrijas rīkotajā ikgadējā konferencē, kura notiek jau desmito reizi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu