Par ārzemnieku izmitināšanas centru Ropažu dome no valdības prasīs vismaz € 369 000

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ropažu novada dome no valdības prasīs vismaz 369 tūkstošus eiro infrastruktūrai, atsaucoties solījumam atbalstīt pašvaldību Robežsardzes vajadzībām topošā aizturēto ārzemnieku izmitināšanas centra dēļ.

Ropažu novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Inga Koleča sacīja, ka dome ir apzinājusi nepieciešamo finansējumu infrastruktūras uzlabošanai Mucenieku ciemā un informējusi par to valdības un Saeimā ievēlēto politisko partiju pārstāvjus.

Prioritāte ir Mucenieku ciema stadiona renovācija, par kuru izmaksas vēl nav aplēstas. Pašvaldības vēlas sakārtot futbola laukumu, izveidot basketbola laukumu, volejbola laukumu, skrejceļu un bērnu laukumu. Izmaksas pašvaldība varēs nosaukt pēc projekta izstrādes.

Publiskā apgaismojuma izveide un sakārtošana, saskaņā ar sākotnējiem aprēķiniem un veicot esošās situācijas apzināšanu, varētu izmaksāt 60 000 eiro.

Iekšpagalmu sakārtošana un gājēju celiņa izveide - aptuveni 30 000 eiro. Šobrīd publiskais apgaismojums ciemā ir nepietiekams, lai diennakts tumšajā laikā iedzīvotāji varētu droši pārvietoties pa ciema teritoriju. Uzlabots publiskais apgaismojums un sakārtoti iekšpagalmi veicinās drošību ciemā, uzsvērusi pašvaldība.

Pirmsskolas izglītības iestādes izveide Muceniekos, lai nodrošinātu pirmsskolas izglītības ieguvi uz vietas Mucenieku ciemā, rekonstruējot pašvaldības īpašumā esošo ēku izmaksātu aptuveni 115 235 eiro. Šīs izmaksas neietver pirmsskolas grupas aprīkojuma izmaksas un pedagogu atalgojumu.

Notekūdeņu attīrīšanas iekārtu komplektēšana, piegāde, montāža, palaišana un ieregulēšana pēc sākotnējiem aprēķiniem varētu izmaksāt 164 030 eiro.

«Pašvaldība ir darījusi zināmu valdībai un Saeimā ievēlētajām politiskajām partijām par infrastruktūras uzlabošanas nepieciešamību Mucenieku ciemā, tādējādi kaut nedaudz kompensējot vietējiem iedzīvotājiem neērtības, kas rodas paplašinot patvēruma meklētāju izmitināšanas centru un veidojot slēgta tipa aizturēto ārzemnieku izmitināšanas centru ciemata centrā,» pieprasījumu pamato pašvaldība.

Jau ziņots, ka Mucenieku ciemā atrodas Latvijā vienīgais patvēruma meklētāju centrs, kur trešo valstu pilsoņ uzturas līdz bēgļa vai alternatīvā statusa piešķiršanai.

Tāpat jau ziņots, ka vietējie iedzīvotāji protestēja pret lēmumu ciemā izveidot arī aizturēto ārzemnieku izmitināšanas centru, jo ciems ir salīdzinoši mazs.

Par spīti protestiem valdība atbalstīta centra izveidi Muceniekos, piešķirot tam nacionālo interešu objekta statusu.

Premjers Māris Kučinskis (ZZS) teica, ka ir svarīgi, lai Mucenieku iedzīvotājiem dzīves stāvoklis un sajūtas nepasliktinās, tāpēc valdība pastiprināti pievērsīs uzmanību iespējām Ropažu iedzīvotājiem uzlabot dzīves apstākļus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu