Robežsardzes speciālisti dosies uz Turciju atlasīt patvēruma meklētājus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts robežsardzes speciālisti nākamnedēļ gatavojas doties uz Turciju, lai sāktu patvēruma meklētāju atlasi, intervijā LNT atklāja Valsts robežsardzes priekšnieks Normunds Garbars.

Vienlaikus paredzams, ka jūnijā Latvijā ieradīsies kārtējā patvēruma meklētāju grupa no Grieķijas un Itālijas, teica Garbars.

Arī iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V) Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta panorāma» uzsvēra, ka pāris nedēļu laikā varētu būt gaidāmi nākamie patvēruma meklētāji.

Viņš norādīja, ka līdz šim kopumā ir pārvietotas 23 personas.

Kā ziņots, Latvija apņēmusies divu gadu laikā uz Latviju pārvietot 531 patvēruma meklētāju. Lielākā daļa būtu no ES valstīm - Grieķijas un Itālijas, taču 50 cilvēkus nepieciešams pārvietot no trešajām valstīm, un, kā martā Saeimas Nodarbinātības apakškomisijā norādīja Iekšlietu ministrijas (IeM) valsts sekretāre Ilze Pētersone-Godmane, šajā gadījumā tā varētu būt Turcija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu