Akcija «Strādā jebkur!» parkā pie Mākslas muzeja pulcē vairākus desmitus cilvēku

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Atbalstot ideju par strādāšanu brīvā dabā, šodien ap pusdienlaiku Rīgas centrā, parkā pie Latvijas Nacionālā mākslas muzeja, pulcējās vairāki desmiti biroja darbinieku, novēroja aģentūra LETA. Uzņēmuma «Microsoft Latvia» iniciētā pasākuma «Strādā jebkur!» ideja ir apliecināt, ka moderno tehnoloģiju laikmetā cilvēks vairs nav piesaistīts savai fiziskajai darbavietai, bet var strādāt brīvākā režīmā no jebkuras vietas.

Otro gadu pēc kārtas akcijā piedalījās arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM), kuras Elektronisko pakalpojumu nodaļas vadītājs Gatis Ozols pastāstīja, ka arī VARAM ir interese parādīt, ka cilvēkiem nav obligāti jābūt piesaistītiem kādai fiziskai vietai, lai saņemtu sev nepieciešamo pakalpojumu.

Ozols pastāstīja, ka jau šobrīd ļoti daudzus pakalpojumus iespējams saņemt, neizejot no mājas vai biroja. Viņš klāstīja, ka otro gadu pēc kārtas ir atvērta VARAM informācijas telts, kurā interesentiem tiek stāstīts par aptuveni 400 pieejamiem pakalpojumiem, sākot no uzņēmumu reģistrācijas, nodokļu apmaksas līdz pat bezdarbnieku un bērnu piedzimšanas pabalstu pieteikšanai.

VARAM pārstāvis arī uzsvēra, ka Latvija ir ļoti laba vieta, lai popularizētu šīs akcijas idejas, jo Latvijā ir viens no lielākajiem interneta ātrumiem pasaulē, turklāt iedzīvotāji labi prot apieties ar datoru.

Šogad akcijas pasākuma norises gaitā ikvienam interesentam bija iespēja noklausīties biznesa vides pārstāvju lekcijas, Pasaules Dabas fonda stāstījumu par to, kā elastīgs darbs var palīdzēt saudzēt vidi, kā arī piedalīties basketbola kluba «TTT Rīga» spēlētāju vadītajās sporta aktivitātēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu