Lauzts teju € 300 000 vērts līgums par formas tērpu nodrošināšanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Uzņēmums, kuram nevedās ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darbinieku formu tērpu šūšanu, nolēmis lauzt teju € 300 000 vērto līgumu, vēsta raidījums «LNT Ziņas sešos».

Jau iepriekš izskanējušas sūdzības par saņemto formas tērpu kvalitāti, taču iniciatīva pārtraukt sadarbību nāca nevis no VID, bet gan no šūšanas uzņēmuma VIK, kas pērn uzvarēja iepirkumā.

Lai gan apģērbs tiek šūts katram individuāli, pirms tam ņemot mērus un veicot pielaikošanu, VID darbiniekiem forma neesot derējusi, tāpēc tā ne vienu reizi vien bija jāpāršuj un jāpielabo. Uzņēmums, kuram ir jau 25 gadu pieredze formas un darba apģērbu ražošanā, atzina, ka, iespējams, pārvērtējis savus spēkus. Līdz līguma reālai laušanai tas nonācis pirmo reizi.

Par līguma laušanu, ja par to paziņots savlaicīgi, kas ir divus mēnešus iepriekš, soda sankcijas nav paredzētas.

«Situācija šobrīd ir tāda, ka mēs jau līdz šim esam pasūtījuši visu, lai ar darba apģērbu nodrošinātu visus klienta apkalpošanā nodarbinātos - tie ir 276 darbinieki. Šajās 60 dienās jāskatās, varbūt kaut kas papildus jāpielabo vai jāpiekoriģē, bet visādi citādi pasūtījums šobrīd ir veikts tā, lai klienta apkalpošanā nodarbinātie ar apģērbiem būtu nodrošināti,» komentēja VID sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Teice-Mamaja.

VID nolēmis izsludināt jaunu iepirkuma konkursu, jo no ieceres par formas tērpiem nedomā atkāpties. Dienests arī norāda: lai gan līgums bija slēgts par teju € 300 000, tas nenozīmējot, ka visa šī summa arī iztērēta. Patlaban uzņēmumam par izpildītajiem pasūtījumiem samaksāta tikai trešdaļa - € 90 000.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu