Apgabaltiesa atceļ lēmumu par Strīķes pazemināšanu amatā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Rīgas apgabaltiesa šodien atcēla disciplinārsodu - lēmumu pazemināt Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieci Jutu Strīķi amatā. Kā informēja tiesas preses pārstāvis Raimonds Ločmelis, tiesa nolēma daļēji apmierināt Strīķes prasību pret KNAB par darba devēja piemērotā disciplinārsoda - pazemināšana amatā - atcelšanu, atšķirīgas attieksmes aizlieguma pārkāpuma konstatēšanu un atlīdzības par morālo kaitējumu un darba samaksas starpības piedziņu.

Tiesa nolēma atcelt disciplinārsodu, kas Strīķei piemērots ar KNAB 2014.gada 11.jūlija rīkojumu. Tāpat tiesa nolēma piedzīt no KNAB Strīķes labā algas starpību starp KNAB priekšnieka vietnieka un galvenā speciālista atalgojumu laika periodā no 2014.gada 21.jūlija līdz 2015.gada 30.septembrim un par divām darba dienām 2015.gada oktobrī 10 414 eiro apmērā.

Tomēr tiesa noraidīja Strīķes prasību pret KNAB par darba algas starpības piedziņu 10 052 eiro apmērā.

Vēl tiesa nolēma piedzīt Strīķes labā morālā kaitējuma kompensāciju 700 eiro, bet noraidīja Strīķes prasību pret KNAB daļā par morālā kaitējuma piedziņu 6300 eiro apmērā.

Visbeidzot apgabaltiesa nolēma piedzīt no KNAB Strīķes labā tiesāšanās izdevumus advokāta atlīdzības samaksai 2500 eiro.

Spriedumu var pārsūdzēt kasācijas kārtībā 30 dienu lakā no pilna sprieduma pieejamības dienas - 30.maija.

Kā informēja KNAB, tikai pēc pilna sprieduma teksta un visu tiesas norādīto motīvu izvērtēšanas KNAB lems par turpmāko rīcību, tostarp iespēju par minēto spriedumu iesniegt kasācijas sūdzību.

Jau ziņots, ka iepriekš Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa pirmajā instancē daļēji apmierināja Strīķes prasību pret KNAB, bet birojs šo spriedumu pārsūdzēja. Pirmās instances tiesa KNAB iesniegto apelācijas sūdzību pieņēma un to kopā ar civillietu nosūtīja izskatīšanai Rīgas apgabaltiesai.

Jau ziņots, ka KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks atbrīvoja Strīķi no biroja priekšnieka vietnieka amata, taču tiesa šo lēmumu atcēla. Streļčenoks 2014.gada 11.jūlijā parakstīja rīkojumu par toreizējās savas vietnieces disciplinārsodīšanu un nolēma viņu pazemināt amatā par juristi uz diviem gadiem un sešiem mēnešiem, sākot ar 2014.gada 21.jūliju.

2015.gada februārī KNAB lūdza biroja amatpersonu un darbinieku arodbiedrībai vērtēt iespējamos Strīķes darba pārkāpumus un sniegt arodbiedrības piekrišanu izbeigt darba tiesiskās attiecības starp KNAB un Strīķi. Arodbiedrība šādam lūgumam nepiekrita.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu