Koalīcijai nav vienota viedokļa par to, vai jāpieņem Pētersones atlūgums

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aģentūras LETA aptaujātajiem koalīcijas politiķiem nav vienota un strikta viedokļa par to, vai finanšu ministrei Danai Reizniecei-Ozolai (ZZS) būtu jāpieņem Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektores Ināras Pētersones šovakar iesniegtais atlūgums, tomēr katrs no politiķiem izceļ citus apsvērumus, kas pašreizējā situācijā būtu ņemami vērā.

Zaļo un zemnieku savienības valdes loceklis Edgars Tavars aģentūrai LETA pauda, ka jautājumā par to, vai pieņemt vai nepieņemt Pētersones atlūgumu, uzticas finanšu ministrei. Viņš norādīja, ka no publiskajā telpā izskanējušajām ziņām varētu domāt, ka Pētersones atlūgums ir jāpieņem, taču politiķis uzsver, ka visinformētākā par šo jautājumu ir tieši finanšu ministre, kura arī spēs pieņemt atbilstošu lēmumu.

«Vienotības» politiķis Anrijs Matīss aģentūrai LETA pauda, ka Pētersonei vajadzētu turpināt vadīt VID, ņemot vērā, ka viņa to līdz šim ir darījusi ļoti profesionāli. Jāņem vērā, ka katrā organizācijā ir arī «melnās avis», un Pētersone ir strādājusi pie šī jautājuma risināšanas. Matīss pozitīvi novērtē VID darbinieku rotācijas īstenošanu. Politiķis norādīja, ka Reizniecei-Ozolai vajadzētu pārrunāt ar Pētersoni problēmas, kas traucē strādāt, un mēģināt vienoties par turpmākajiem darbiem.

Savukārt nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš, vaicāts, vai finanšu ministrei būtu jāpieņem Pētersones atlūgums, atbildēja, ka tas ir Reiznieces-Ozolas kompetencē esošs jautājums.

Bērziņš norādīja, ka grūti spriest, vai Pētersonei saistībā ar situāciju VID bija jāiesniedz atlūgums, taču ir nepārprotami skaidrs, ka VID darbībā nepieciešamas reformas. Par to liecina gan ziņas par VID amatpersonu deklarāciju datiem, gan dažādi pārmetumi, ko VID virzienā vērš uzņēmēji. Iestādes kapacitātes stiprināšanai vairākus gadus piešķirts papildu finansējums, bet rodas jautājums, vai līdzekļi ir izlietoti tikai jaunu darbinieku pieņemšanai vai arī ir reāli celta VID kapacitāte, skaidroja Bērziņš. Pēc viņa teiktā, jautājumus rada atšķirība no Igaunijas, kurā ir mazāks ieņēmumu dienesta darbinieku skaits.

Kā ziņots, VID vadītāja Pētersone šovakar iesniegusi atlūgumu, taču finanšu ministre Reizniece-Ozola to vēl nav pieņēmusi. «Lūdzu Pētersoni vēl apdomāt šo lēmumu, jo patlaban nav pareizais brīdis šādam solim. Taču es arī saprotu, ka iekšējais spiediens pret Pētersoni ir ļoti liels. Apliecināju VID vadītājai, ka jebkurā gadījumā viņa var rēķināties ar atbalstu no manas puses. Ceru ka Pētersone pārdomās,» aģentūrai LETA sacīja finanšu ministre.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu