Premjers: ātra risinājuma veselības nozarē ārpus rīcības plāna nav

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valdībai ir izstrādāts rīcības plāns, kura ietvaros ir arī konkrētas darbības veselības nozarē, un rīkoties ārpus tā nav pamata, jo ātru risinājumu nozares sakārtošanai nav, komentējot mediķu piketu un izvirzītās prasības otrdien komentēja premjers Māris Kučinskis (ZZS).

Veselības nozares nākotne pašlaik ir atkarīga no tā kā ministrs [veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS)] veiks rīcības plānā paredzētās darbības, taču ātra risinājuma, kas atbilstu piketā prasītajam - divu trīs nedēļu laikā rast risinājumu, valdībai neesot.

«Pirmajā termiņā ir veicams pasākums par valsts apmaksāto veselības pakalpojumu groza sakārtošanu, to arī Veselības ministrija ir izdarījusi un drīzumā iepazīstinās ar to. Tāpat ministrs ir uzsācis diskusiju par finansēšanas modeļiem. Tālāk jau jārunā vai piedāvājums tiek sasaistīts ar pakalpojumu pieejamību un kvalitāti. Pašlaik mēs varam sistēmā mest naudas iekšā, cik gribam, ja viņa nebūs gatava, viņa viņu apēdīs,» teica Kučinskis, norādot, ka Belēvičam jābūt atvērtam pret piedāvājumiem no nozares, kā arī jāveicina diskusijas.

«Pēc tam mēs nonākam pie valdības solījuma palielināt finansējumu nozarei pa gadiem,» sacīja Kučinskis.

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) piebilda, ka diskusijām par šā gada budžetu esot bijušām jānotiek pirms gada, jo pašlaik ir jauna valdība, kas diezgan atbildīgi strādājot pie nākamā gada budžeta un tā, lai tiktu pildīti rīcības plānā dotie solījumi.

«Manuprāt, liels panākums ir tas, ka esam vienojušies ar Eiropas Komisiju, ka tā atbalsta papildu līdzekļu novirzi veselības aprūpei, vienādi ar mums uzskatot, ka ieguldījumi veselībā ir arī ieguldījumi tautsaimniecības attīstībā. Ir ļoti pozitīvas tendences, bet vēl ir ļoti svarīgs darbs no veselības ministra, lai piedāvātu savu redzējumu kāds būtu pakalpojumu grozs un darbības,» sacīja finanšu ministre.

Jau ziņots, ka otrdien pie valdības ēkas piketēja Latvijas Ģimenes ārstu asociācija (LĢĀA), veselības ministram Guntim Belēvičam (ZZS) dodot trīs nedēļas laika, lai nāktu klajā ar plānu veselības aprūpes jautājumu risināšanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu