Tiesa nepieņem Rēvaldes pieteikumu saistībā ar viņas atcelšanu no Ventspils Augstskolas rektores amata

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Administratīvā rajona tiesa atteikusi pieņemt Gitas Rēvaldes pieteikumu, kurā lūgts atzīt par spēkā neesošu no tā pieņemšanas brīža Ventspils Augstskolas (VeA) Satversmes sapulces lēmumu par Rēvaldes atcelšanu no VeA rektores amata, informēja Administratīvās rajona tiesas priekšsēdētāja palīdze Madara Šenbrūna.

Tiesnese atzinusi, ka pārsūdzētais lēmums ticis pieņemts kā politisks lēmums, nevis kā administratīvs akts. Tiesa norāda, ka kārtība, kādā atceļ rektoru, ir noteikta Augstskolu likumā. Saskaņā ar Augstskolu likuma 14.panta pirmās daļas 2.punktā noteikto Satversmes sapulce ievēlē un atceļ rektoru. No VeA Satversmes sapulces sēdes protokola ir redzams, ka lēmums atcelt rektori pieņemts, nevis balstoties uz juridiskiem apsvērumiem, bet gan tādēļ, ka rektore ir zaudējusi uzticību. Līdz ar to secināts, ka lieta nav izskatāma administratīvā procesa kārtībā, un tiesa pieteikumu nav pieņēmusi, skaidroja Šenbrūna.

Par šo tiesneses lēmumu ir iesniegta blakus sūdzība. To izskatīs Augstākās tiesas Administratīvo lietu departaments.

Kā ziņots, VeA Satversmes sapulce par Rēvaldes atstādināšanu no amata lēma 25.maijā. Rēvalde bija vērsusies Administratīvajā rajona tiesā, lai pārsūdzētu augstskolas Satversmes sapulces lēmumu par viņas atcelšanu no rektora amata.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu