Par VeA rektora vietas pienākumu izpildītāju plāno iecelt Kārli Krēsliņu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Par Ventspils Augstskolas (VeA) rektora vietas pienākumu izpildītāju plāno iecelt mācību prorektoru Kārli Krēsliņu, liecina Ministru kabinetā iesniegtais rīkojuma projekts, par kuru valdība lems otrdien, 21.jūnijā.

Rīkojuma projektā norādīts, ka VeA Satversmes sapulce 25.maijā nolēma atcelt no amata augstskolas rektori Gitu Rēvaldi kā «uzticību zaudējušu». No Augstskolu likumā noteiktā regulējuma izriet, ka augstskolas satversmes sapulces lēmums par rektora atcelšanu stājas spēkā tad, kad tas ir apstiprināts Ministru kabinetā (MK). Tāpat MK rektora atcelšanas gadījumā ir jāizvērtē satversmes sapulces pieņemtā lēmuma atbilstība Augstskolu likuma un augstskolas satversmes noteikumiem.

Izglītības kvalitātes valsts dienests (IKVD), izvērtējot procesu, kādā rektore tika atbrīvota no amata, ir konstatējis, ka lēmuma pieņemšanas procesā nav pārkāpti Augstskolu likuma un VeA Satversmes noteikumi, tāpēc MK no amata atcels Rēvaldi.

IZM vienlaikus ar projektu ir sagatavojusi rīkojuma projektu, kas paredz par VeA rektora vietas izpildītāju iecelt Krēsliņu, lai nodrošinātu VeA darbības nepārtrauktību līdz tiks ievēlēts un apstiprināts jauns rektors.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu