Dombrava: Nepieciešams efektīvs mehānisms, kā ātri atlaist slinkus un korumpētus valsts darbiniekus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Nepieciešams efektīvs mehānisms, kādā tiesiski un ātri atlaist slinkus, negodīgus un korumpētus valsts pārvaldes darbiniekus, šonedēļ Saeimas tā dēvētās Pretkorupcijas parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdē norādīja deputāti Jānis Dombrava (VL-TB/LNNK) un Ringolds Balodis (NSL).

Dombrava pauda, ka jābūt iespējai ātri atlaist slinkus, negodīgus un korumpētus valsts pārvaldes darbiniekus. Balodis papildināja, ka tas jādara tiesiski, un uzsvēra, ka valsts pārvaldē nepieciešamas fundamentālas pārmaiņas.

Dombrava vērsa uzmanību uz problēmu, kad atsevišķiem valsts pārvaldes darbiniekiem pēc desmitgadēm ilga darba ir pazudusi motivācija darboties, bet konkrētajam cilvēkam darbs ir vajadzīgs, tāpēc iet prom no amata attiecīgais valsts darbinieks nav gatavs. Balodis piebilda, ka kolēģis labi raksturojis situāciju Saeimā, kur gan deputātiem nav tik ilgs darba stāžs.

Komentējot arī citus Baloža izteikumus, Pārresoru koordinācijas centra konsultante Irīna Žemaite-Dziceviča norādīja, ka dažkārt valsts pārvalde nestrādā tik efektīvi, ņemot vērā arī to, ka Latvijā esošā koalīcijas valdību sistēma paredz iespēju, ka Ministru prezidents un tās jomas ministrs, kurā nepieciešams veikt izmaiņas, nav no vienas partijas. Līdz ar to ir pieredzētas situācijas, kad netiek ievēroti premjera noteiktie uzdevumi.

Kā ziņots, Valsts kancelejas pārstāvji informēja komisiju, ka izskatīšanā Saeimā atrodas likumprojekts, kas saistīts ar valsts pārvaldes vienota dienesta izveidi. Parlamentārā Komisija par tā virzību vērsīsies gan pie Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētāja Sergeja Dolgopolova (S), gan pie Ministru prezidenta Māra Kučinska.

Komisijas sēde tika veltīta diskusijai par vienotu valsts dienestu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu