Suns iejaucas dzērāju konfliktā un sakož trīs cilvēkus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/LETA

Aizvadītajā diennaktī Kurzemē kādas iedzeršanas laikā suns sakodis trīs cilvēkus, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola .

Izceļoties konflikta situācijai, suns metās aizstāvēt savu saimnieci. 30 gadus vecs vīrietis guva kostas, plēstas brūces abos apakšdelmos, kā arī auss rajonā, savukārt 63 vīrietis guva brūces sejā un auss rajonā.

Arī suņa saimniece, 34 gadus veca sieviete, iesaistoties incidentā, guvusi dažādās plēstas, kostas brūces rokā.

Mediķi viņu nogādājuši pie speciālistiem Rīgā.

Valsts policijas pārstāve Daiga Valdmane informēja, ka brīdī, kad suns ieskrēja mājā, tika izsaukta glābēju palīdzība. Notikuma vietā ieradās policijas darbinieki un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāvji, kuri

no ēkas izglāba četrus mazgadīgus bērnus.
Tika piesaistīti arī suņu ķērāji, kuri agresīvi noskaņoto suni tomēr nevarēja savaldīt.

Lai novērstu turpmākus draudus cilvēku veselībai un dzīvībai, tika pieņemts lēmums dzīvnieku nošaut. Visi cietušie cilvēki ar smagām traumām tika nogādāti slimnīcā. Policija par notikušo sākusi kriminālprocesu.

Vidzemē suņa kodumu apakšstilbā guvusi 68 gadus veca sieviete. Viņa bija mežā lasījusi zemenes un iemaldījusies svešā pagalmā.

Kurzemē mediķu palīdzība bija nepieciešama kādam 47 gadus vecam vīrietim, kuru sakoda čūska. Viņš alkohola reibumā bija mēģinājis čūsku satvert, lai to aiznestu.

Mediķi palīdzējuši arī 30 gadus vecam vīrietim Latgalē, kuru bija sadzēlušas bites. Viņa nestais strops ar bitēm un apgāzās, kā rezultātā vīrietis guva aptuveni 20 bišu dzēlienus.

Vēl Zemgalē kāds 48 gadus vecs vīrietis uzrāvis uz kājas pļaujmašīnu, gūstot pēdas traumu un brūces pirkstos.

Savukārt, lēkājot pa batutu, Kurzemē 10 gadus veca meitene atsitusies pret cita bērna ceļgalu. Mediķiem bijušas aizdomas par galvas smadzeņu satricinājumu.

Kopumā aizvadītās diennakts laikā NMPD reaģēja uz 1179 izsaukumiem, no kuriem 236 bija saistīti ar traumām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu