Raidījums: Atlaižot draudzes vadību, LELB liek šķēršļus Liepājas Krusta draudzei izstāties no organizācijas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Atlaižot Liepājas Krusta draudzes vadību, Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca (LEBL) liek šķēršļus draudzei izstāties no organizācijas, šodien vēsta sabiedrisko mediju portāls «lsm.lv».

Kā šodien Latvijas Radio raidījumā «Pēcpusdiena» sacīja Liepājas Krusta draudzes mācītājs Mārtiņš Urdze, jūnija sākumā kopsapulcē draudzes vairākums nolēma, ka izstāsies no LELB. Viņš skaidroja, ka draudze šādi protestējusi pret LELB lēmumu neļaut par mācītājām ordinēt sievietes.

Taču pirms nedēļas LELB vadības institūcija Kapituls pieņēma lēmumu atlaist Liepājas Krusta draudzes padomi, valdi un priekšsēdētāju. Tā vietā iecelta pagaidu komisija ar juristu priekšgalā, raidījumam norādīja Urdze. Turklāt draudze jau bija iesniegusi Uzņēmumu reģistram dokumentus par izmaiņām.

Šonedēļ draudze tikās ar tās pagaidu pārvaldi, kura paziņoja, ka nākamsvētdien būs jau cits mācītājs.

Raidījums vēsta, ka šajā gadījumā strīds ir arī par nekustamajiem īpašumiem. Lai gan draudze īpašumus - draudzes māju un baznīcu - reģistrējusi Zemesgrāmatā kā savus, tā ir pakļauta LELB vadībai un bez iespējām realizēt savas tiesības. Šāda kārtība noteikta draudzes nolikumā.

Urdze uzskata, ka LELB šādi izrāda varu, raidot signālu arī citām draudzēm par izstāšanās riskiem.

Kā ziņots, jūnija sākumā notika LELB Sinodes sanāksme, kurā citu lēmumu starpā atbalstīts priekšlikums aizliegt ordinēt sievietes. Šis priekšlikums bija izraisījis plašas diskusijas sabiedrībā, kā arī pašā LELB.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu