Tusks: ES apņēmības pilna saglabāt vienotību kā 27 valstu bloks

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pēc referenduma Lielbritānijā, kurā uzvarējuši izstāšanās piekritēji, Eiropas Savienība (ES) ir apņēmības pilna saglabāt vienotību kā 27 valstu bloks, piektdien paziņoja Eiropadomes prezidents Donalds Tusks.

«Šodien 27 [valstu] līderu vārdā es varu teikt, ka mēs esam apņēmušies saglabāt savu vienotību kā 27 [valstu bloks],» sacīja Tusks žurnālistiem Briselē.

«Tas katrā ziņā ir vēsturisks brīdis, taču ne brīdis, lai reaģētu histēriski,» teica Eiropadomes prezidents.

Viņš uzsvēra, ka tiesiskā vakuuma nebūs, un ka visas procedūras, kas nepieciešamas, lai Lielbritānija izstātos no ES, ir paredzētas ES līgumos.

«Taisnība - pēdējie gadi ir bijuši vissarežģītākie savienības vēsturē, bet es vienmēr atceros, ko man mēdza teikt mans tēvs, - tas, kas tevi nenogalina, padara tevi stiprāku,» piebilda Tusks.

Jau ziņots, ka ceturtdien notikušajā referendumā par izstāšanos nobalsojuši 51,9% referenduma dalībnieku, bet par valsts palikšanu ES - 48,1% dalībnieku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu