Pārvākšanos uz Rīgas pili prezidents varētu sākt jūlijā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pārvākšanos uz Rīgas pili Valsts prezidents Raimonds Vējonis varētu sākt jūlijā, teica Vējoņa preses padomnieks Jānis Siksnis.

«Pagājušajā nedēļā tika noslēgts līgums, bet pieņemšanas-nodošanas akts vēl nav parakstīts,» teica Siksnis, norādot, ka prezidents pilī varēs ievākties tad, kad tā būs pilnīgi sakopta pēc remontdarbiem.

Valsts nekustamo īpašumu pārvaldītāja «Valsts nekustamie īpašumi» (VNĪ) pārstāvis Arnis Blodons precīzu datumu, kad uzkopšanas darbi varētu noslēgties, nevarēja pateikt.

Jau ziņots, ka prezidenta kanceleja aprīlī Rīgas pilī konstatēja gan vizuālus, gan tehniskus defektus, kuru dēļ tā darbu šajās telpās sākt nevarēja. Lielāko daļu defektu būvnieki par saviem līdzekļiem novērsa līdz aprīļa vidum, kad prezidenta kanceleja saņēma arī nomas līgumu un ķērās pie tā precizēšanas.

Sākotnēji tika plānots, ka Vējonis darbu Rīgas pilī sāks jau šī gada pavasarī. VNĪ iepriekš norādīja, ka vairākas reizes aicinājusi Valsts prezidenta kanceleju slēgt līgumu.

Jau ziņots, ka VNĪ un pilnsabiedrība «SBRE» decembra otrajā pusē pabeidza Rīgas pils priekšpils rekonstrukcijas darbus. To izmaksas tiek lēstas 34 miljonu eiro apmērā.

Rīgas pils rekonstrukcijas projektu sāka realizēt 2009.gadā, bet būvdarbus paildzināja ugunsgrēks, kas pilī izcēlās 2013.gada 20.jūnijā. Kopējā pils degšanas platība bija 3,2 tūkstoši kvadrātmetru – izdega jumta konstrukcijas un bēniņu telpa 2,4 tūkstošu kvadrātmetru platībā, 4.stāvā – 600 kvadrātmetru platībā, bet 3.stāvā – 200 kvadrātmetru platībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu