Tiesa noraida Ploriņa prasību pret VM par atjaunošanu amatā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas apgabaltiesa pirmdien noraidīja bijušā Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) direktora Armanda Ploriņa prasību pret Veselības ministriju (VM) par darba devēja uzteikuma atzīšanu par spēkā neesošu, atjaunošanu darbā, vidējās izpeļņas piedziņu un atlaišanas pabalsta piedziņu.

Lūgta komentēt tiesas lēmumu, tiesnese Inese Strelča sacīja, ka neesot bijis pamata Ploriņa prasību apmierināt. Viņa norādīja, ka sīkāk tiesas motīvi tiks atklāti pilnā spriedumā, kas būs pieejams 1.jūlijā. To varēs pārsūdzēt 30 dienu laikā.

Ne Ploriņš, ne arī viņa pārstāvis uz sēdi nebija ieradušies. Strelča sacīja, ka Ploriņa neierašanās iemesls tiesai neesot zināms, piebilstot, ka viņa ierašanās uz sprieduma nolasīšanu nebija obligāta.

Jau ziņots, ka NMPD direktors Armands Ploriņš 2015.gadā tika atstādināts no amata, pamatojoties uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) lēmumu, kas aizliedz viņam pildīt dienesta direktora amata pienākumus.

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā Ploriņš civilprasību iesniedza 2015.gada septembrī, un 2016.gada janvārī tiesa šo prasību noraidīja. Ploriņš tiesas lēmumu pārsūdzēja apelācijas instancē – Rīgas apgabaltiesā.

Jau vēstīts, ka NMPD 2015.gada 8.septembrī KNAB veica kratīšanu. Toreizējais veselības ministrs Guntis Belēvičs apgalvoja, ka viņam nav informācijas par kratīšanas iemesliem, tomēr atgādināja, ka NMPD iepriekš, iznomājot vecas automašīnas, licis valstij būtiski pārmaksāt. Savukārt ministrija nolēmusi atteikties no līdzšinējās prakses nomāt ātrās palīdzības automašīnas Rīgas reģionam no privātā uzņēmuma «Rīgas sanitārā transporta autobāze» un iegādāties automašīnas līzingā.

Savukārt pēc kratīšanas NMPD tā vadītājam Ploriņam noteikts aizliegums tuvoties savai darbavietai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu