Tieslietu ministrs pārvadājis savu skapi ar ministrijas busiņu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

TVNET rīcībā nonākusi informācija, ka tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK), pārceļoties uz savu jauno mājokli, izmantojis Tieslietu ministrijas rīcībā esošu transportlīdzekli. Arī viņa preses sekretārs apstiprināja mikroautobusa izmantošanu, piebilstot, ka ministrs esot samaksājis 20 eiro par degvielu.

Ministra preses sekretārs Andris Vitenburgs TVNET apstiprināja, ka 30.marta pusdienas pārtraukumā nepilnu stundu ministrs izmantojis skapja pārvešanai. Tiesa, Rasnačs esot samaksājis par degvielu 20 eiro.

Pārvešana notikusi ar Tieslietu ministrijas (TM) lietošanā esošo transportlīdzekli.

Čeku neatsūta

Vitenburgs arī norādīja, ka autotransporta izmantošana notika steidzamības kārtībā pusdienas pārtraukumā – ar TM lietošanā esošo mikroautobusu VW Caravelle maršrutā no Āgenskalna uz centru.

Par degvielu ministrs nodeva finanšu līdzekļus TM šoferim, par ko atskaiti viņš nav prasījis.



«Šis bija steidzamības kārtībā radies izņēmuma gadījums, dienesta autotransports tiek izmantots saskaņā ar normatīvajos aktos noteikto kārtību.

Piebilstams, ka darba vajadzībām kopumā ministrs izmanto TM autotransportu, taksometra pakalpojumus (no lidostas un uz lidostu saskaņā ar iekšējo kārtību) un personīgo autotransportu. Īsāku attālumu pārvarēšanai Rīgas centrā (no iestādes uz iestādi) biežāk tiek izmantota pārvietošanās kājām,"» ministra preses sekretārs skaidroja.

Ko saka partijas vadītājs?

Nacionālās apvienības līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš TVNET akcentēja, ka šādu informāciju pirmo reizi dzird un acīmredzot jāuzzina Rasnača skaidrojums. «Ja šī informācija apstiprināsies, tad būs jāvērtē,» pauda Bērziņš.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu