Viņķele saglabā biedra statusu «Vienotībā»; viņai un Čigānei izteikts brīdinājums

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Partijas «Vienotība» valde šodien vienojās, ka Saeimas deputāte Ilze Viņķele (V) netiks izslēgta no politiskā spēka. Gan Viņķelei, gan Saeimas deputātei Lolitai Čigānei (V) izteikts brīdinājums par partijas statūtu pārkāpumu, sacīja «Vienotības» priekšsēdētājs Andris Piebalgs.

Abām deputātēm izteiktais brīdinājums ietver arī norādījumu, ka nekoleģiāla rīcība turpmāk nav pieļaujama, norādīja Piebalgs. Valdes sēdē tika rosināta diskusija par amatu ieņemšanas ierobežojumiem, bet atbalstu šāds rosinājums neguva.

Partijas valde atbalstīja Piebalga ierosinājumu par brīdinājuma izteikšanu, kurš to uztver kā lielākas uzticības došanu viņam kā partijas priekšsēdētājam nosprausto mērķu sasniegšanai. Izvirzītie mērķi paredz «Vienotības» nostiprināšanos kā partijai un iekšējo ķīviņu izbeigšanos.

Gadījumā, ja nākotnē partijas iekšienē tiks ierosināta kāda jauna disciplinārlieta, tad valde to izskatīs divu nedēļu laikā, lai izskatīšana neievilktos, pavēstīja Piebalgs.

Viņķele ir priecīga, ka jautājums par viņas izslēgšanu no «Vienotības» ir izrunāts

Saeimas deputāte Ilze Viņķele (V) ir priecīga, ka jautājums par viņas izslēgšanu no partijas «Vienotība» ir izrunāts, un viņa cer, ka partija varēs konstruktīvi un profesionāli turpināt darbu.

Taujāta, kā vērtē «Vienotības» valdes lēmumu viņu no partijas neizslēgt, bet par statūtu pārkāpumu izteikt brīdinājumu, Viņķele aģentūrai LETA sacīja, ka «tāds tas lēmums, ko tur vērtēt». Vaicāta, vai politiķi šāds lēmums apmierina, Viņķele atbildēja, ka ir priecīga, ka jautājums ticis izrunāts. Tāpat viņa izteica cerību, ka partija varēs turpināt konstruktīvi un profesionāli strādāt.

Savukārt atbildot uz jautājumu, vai politiķe neplāno kādas tālākas darbības, piemēram, pati izstāties no partijas, Viņķele atjautāja, kāpēc viņai tas būtu jādara, un piebilda, ka tālākus komentārus nesniegs.

Iepriekš tika nolemts, ka jautājumu par Viņķeles izslēgšanu no partijas vērtēs jaunievēlētā politiskā spēka valde pēc 4.jūnijā notikušā kongresa.

Iepriekš «Vienotības» Ētikas komisija nolēma rosināt partijas valdi izslēgt no politiskā spēka deputāti Viņķeli. Ētikas komisijas pārstāvji savu lēmumu līdz šim bija izvairījušies komentēt. Komisijas lēmums bija rekomendējošs.

Savukārt, izvērtējot jautājumu par deputātes Čigānes iespējamo izslēgšanu no partijas, Ētikas komisija iepriekš plānoja rosināt izteikt viņai rājienu un liegt uz gadu ieņemt amatus, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Viņķele un Čigāne pārstāv tā dēvēto «Vienotības» Saeimas frakcijas opozicionāru sešinieku, kas valdības veidošanas laikā uzstāja uz nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK dalību koalīcijā, kā arī neatbalstīja partijas līderes Solvitas Āboltiņas kandidatūru premjera amatam. Arī citos jautājumos «sešinieks» mēdza neatbalstīt partijas vadības lēmumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu