Ekskluzīva intervija ar Krievijā tiesāto ukraiņu lidotāju Nadiju Savčenko

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Starptautisku atpazīstamību ieguvusī ukraiņu pilote Nadija Savčenko 28. jūnijā pirmo reizi sniedza ekskluzīvu interviju RīgaTV 24 raidījumam «TOP5 ar Ansi Bogustovu».

Nadija Savčenko, kas nu jau kļuvusi par Ukrainas simbolu, ekskluzīvā sarunā ar RīgaTV 24 ētera personību Ansi Bogustovu atklāti spriedīs un runās par Ukrainas tautu. Nadija Savčenko no gandrīz divus gadus ilgušas nebrīves Krievijā atgriežoties mājās – Ukrainā, nāca klajā ar paziņojumu, ka ir gatava kļūt par Ukrainas prezidenti un darīt visu, lai uzlabotu esošo stāvokli. Cik nopietns ir viņas lēmums kļūt par Ukrainas prezidenti, kādas ir Savčenko domas par Krieviju, uzzināsi, skatoties interviju kanālā RīgaTV 24, 28. jūnijā pulksten 16.30 un 21.30.

Nadija Savčenko: «Es lieliski saprotu, ka sankcijas visai Eiropai rada nekomfortablu sajūtu. Arī Eiropa diemžēl šobrīd piedzīvo ne mazums problēmu. Bet, ja skatās nevis uz sadzīvisko komfortu, es teiktu, uz citu, tad mēs, ukraiņi, par mieru Eiropā atdodam savas dzīvības. Ja Krievija iznīcinās Ukrainu un ukraiņu tautu, tā kā viņi to šobrīd dara Krimā ar Krimas tatāriem un ar ukraiņiem Donbasā, tad tā (Krievija) ies tālāk uz Lietuvu, Latviju, Igauniju, Poliju, Moldovu. Un mēs lieliski saprotam, ko tas nozīmē – «labs krievu lielais brālis», mums ir vēl atmiņas no PSRS. Ja padosimies uz šīm robežām, ja Eiropa nodos šīs robežas, tad Krievija diezgan ātri var kļūt par Francijas, Vācijas, Anglijas tiešu kaimiņu. Tad gan viņiem šīs kaimiņattiecības nepatiks.»

Skaties raidījumu tiešraidē 28. jūnijā pulksten 16.30 un 21.30 kanālā RīgaTV 24 un interneta platformā Play24.lv.

Nadija Savcenko 10. un 11. jūlijā pēc ārlietu ministra Lina Linkeviča ielūguma ciemosies Lietuvā. Ukrainas armijas pilote un Augstākās radas deputāte Nadija Savčenko maijā pēc gandrīz divu gadu ieslodzījuma Krievijā tika atbrīvota un atgriezās dzimtenē. Lietuvā viņa ieradīsies kopā ar māsu Viru Savčenko.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu