Baltijas un Ziemeļvalstu ministri uzsver ES vienotības nozīmi pēc «Brexit»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc Lielbritānijā notikušā «Brexit» referenduma Eiropas Savienībai šobrīd svarīgākais ir palikt vienotai un saliedētai, pirmdien kopīgā telekonferencē uzsvēruši Baltijas valstu un Ziemeļvalstu ārlietu ministri.

«Baltijas valstu un Ziemeļvalstu koordinācijas formāts allaž bijis paredzēts tam, lai ES būtu vēl saliedētāka un vienotāka. Šodien visi ministri atkārtoja, ka pēc Apvienotajā Karalistē notikušā referenduma ES vienotība diskusijās ir svarīgāka nekā jebkad. Tieši šajā virzienā arī vienojāmies strādāt,» norādījis Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkevičs.

Vienlaikus ministri uzsvēruši, ka ciena Lielbritānijas iedzīvotāju izvēli, un izteikuši cerību, ka izstāšanās process norisināsies gludi un pārlieku neieilgs.

«Mums jāsagaida oficiāls Apvienotās Karalistes paziņojums par lēmumu izstāties no ES. Saprotam, ka Lielbritānijai ir vajadzīgs laiks, tomēr vilcināšanās tikai vairotu neziņu. Nenoteiktība ir kaitīga ne vien no politiskā, bet arī no finansiālā viedokļa,» atzinis Linkevičs.

Telekonferencē piedalījās Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Dānijas, Somijas un Zviedrijas ministri.

Jau ziņots, ka ceturtdien Lielbritānijā notikušajā referendumā 51,9% dalībnieku nobalsojuši par valsts izstāšanos no ES, bet 48,1% - par palikšanu blokā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu