Premjers: Rasnačam «skapja lietā» būtu publiski jāatvainojas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ministru prezidents Māris Kučinskis (Zaļo un zemnieku savienība) uzskata, ka tieslietu ministram Dzintaram Rasnačam (Nacionālā apvienība) būtu publiski jāatvainojas par to, ka izmantojis Tieslietu ministrijas busiņu sava skapja pārvešanai.

Premjera preses sekretārs Andrejs Vaivars TVNET akcentēja - premjers uzskata, ka tieslietu ministra rīcība nav atbalstāma un viņš rādījis sliktu piemēru citiem valsts pārvaldē strādājošajiem. Šādi rīkoties valsts amatpersonai nevajadzētu.

«Vienlaikus jānorāda, ka ministrs ir atzinis nodarīto un atlīdzinājis valstij nodarītos zaudējumus.

Būtu pareizi, ja Dzintars Rasnačs par šo savu soli publiski atvainotos,» norāda premjers.

TVNET jau ziņoja, ka Rasnačs, pārceļoties uz savu jauno mājokli, izmantojis Tieslietu ministrijas (TM) rīcībā esošu transportlīdzekli. Arī viņa preses sekretārs Andris Vitenburgs apstiprināja mikroautobusa izmantošanu, piebilstot, ka ministrs esot samaksājis 20 eiro par degvielu.

Vitenburgs arī norādīja, ka

autotransporta izmantošana notika steidzamības kārtībā pusdienas pārtraukumā

– ar TM lietošanā esošo mikroautobusu VW Caravelle maršrutā no Āgenskalna uz centru.

«Ministrs darba vajadzībām kopumā izmanto TM autotransportu, taksometra pakalpojumus (no lidostas un uz lidostu saskaņā ar iekšējo kārtību) un personīgo autotransportu. Īsāku attālumu pārvarēšanai Rīgas centrā (no iestādes uz iestādi) biežāk tiek izmantota pārvietošanās kājām,» skaidroja ministra preses sekretārs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu