Rasnačs atvainojas par «skapja lietu» un atzīst, ka rīkojies neētiski

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (NA) otrdien, pirms Ministru kabineta (MK) sēdes žurnālistiem norādīja, ka publiski atvainojas par tā dēvēto «skapja lietu», kurā viņš ar ministrijas autotransportu darba laikā pārvadāja skapi.

«Es publiski atvainojos visiem tiem, kam esmu nodarījis kaitējumu vai varētu būt nodarījis kaitējumu. Esmu izdarījis rupju profesionālās ētikas pārkāpumu,» sacīja Rasnačs. Tomēr ministrs norādīja, ka likumu pārkāpis nav, arī konkretizējot likuma punktus, kas ārkārtas situācijās pieļauj šādu rīcību.

Rasnačs uzsvēra, ka privāto transportu nav nolīdzis, jo tas esot bijis ārkārtas gadījums - transportēšana veikta pusdienu pārtraukuma laikā un ministrs procesam ziedojis 40 minūtes.

Viņš arī atkārtoja, ka ir veicis samaksu par patērēto degvielu, taču nekādus dokumentālus pierādījumus tam neesot prasījis.

Portāls «Tvnet» iepriekš ziņoja, ka Rasnačs, pārceļoties uz savu jauno mājokli, izmantojis Tieslietu ministrijas (TM) rīcībā esošu transportlīdzekli. Arī viņa preses sekretārs Andris Vitenburgs apstiprinājis mikroautobusa izmantošanu, piebilstot, ka ministrs esot samaksājis 20 eiro par degvielu.

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) otrdien norādīja, ka Rasnačam jāatvainojas par savu rīcību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu