Valdība atbalsta finansējuma pārdali privāto bērnudārzu un aukļu pakalpojumu apmaksai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/LETA

Valdība šodien atbalstīja finansējuma pārdali, lai izmaksātu valsts atbalstu par bērniem, kuri līdz 2016.gada 31.maijam apmeklēja privātās pirmsskolas izglītības iestādes, un bērniem, kuri izmantoja bērnu uzraudzības pakalpojumus.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas sagatavotajā ziņojumā norādīts, ka kopumā nepieciešamais finansējums ir 3 279 918 eiro un no šīs summas pietrūkst 132 964 eiro.

Lai norēķinātos ar pakalpojumu sniedzējiem, ministrija rosina trūkstošo finansējumu segt no Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) budžeta apakšprogrammas «Dotācija privātajām mācību iestādēm». Savukārt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija no sava budžeta apakšprogrammas «Emisijas kvotu izsolīšanas instrumenta projekti» līdz septembra beigām nodrošinās apropriācijas pārdali uz IZM budžeta apakšprogrammu.

Valsts budžeta dotācija privātajiem bērnudārziem un aukļu pakalpojumu nodrošināšanai bija pieejama līdz šī gada maija beigām.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu