Aknu transplantāciju par valsts līdzekļiem veiks tikai no 2017.gada

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ministru kabinets (MK) otrdien atbalstīja Veselības ministrijas rosinājumu par pusgadu pagarināt izmaiņas valsts apmaksāto veselības pakalpojumu klāstā, kas paredz, ka aknu transplantācija arī pilngadīgām personām tiek segta no valsts budžeta līdzekļiem.

Līdz šim aknu transplantācija no valsts budžeta līdzekļiem tika apmaksāta bērniem līdz 18 gadu vecumam, savukārt spēkā esošais normatīvais regulējums paredzēja aknu transplantācijas veikšanu un apmaksu pilngadīgām personām jau no 2016.gada 1.jūlija.

Noteikumu projektā uzsvērts, ka aknu transplantācijas pakalpojuma sniegšanas uzsākšanai notika konsultācijas ar pakalpojumu sniedzējiem, kuri aknu transplantācijas pakalpojuma sniegšanu var nodrošināt, un, ņemot vērā sniegto informāciju par sagatavošanos pakalpojuma sniegšanas uzsākšanai norisi un neplānotiem sarežģījumiem, kas būtiski ietekmē pakalpojumu sniegšanu, tika sniegts priekšlikums pagarināt periodu, kurā tiek nodrošināta sagatavošanās valsts apmaksātas aknu transplantācijas pakalpojumu sniegšanas uzsākšanai.

Noteikumu projekta anotācijā pausts, ka aknu transplantācijas izmaksu segšanai no valsts budžeta līdzekļiem papildu gadā būs nepieciešami aptuveni 500 tūkstoši eiro - kā piemēram, 2017.gadā - 521 435 eiro. Par šo naudu iespējams veikt aptuveni desmit aknu transplantācijas operācijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu