ĀM lūdz rēķināties ar atceltiem reisiem saistībā ar sprādzieniem Stambulā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ārlietu ministrija (ĀM) ceļotājus lūdz rēķināties ar atceltiem lidmašīnu reisiem saistībā ar sprādzieniem Stambulā, uzzinājām ĀM.

Tāpat ĀM aicina saglabāt mieru un norāda, ka Latvijas valstspiederīgajiem, kas atrodas Ataturka lidostā, jāseko līdzi Turcijas varasiestāžu norādījumiem. Tāpat ceļotājiem jāseko līdzi aviokompāniju sniegtajai informācijai.

Jaunāko informāciju par situāciju Latvijas iedzīvotāji un viņu tuvinieki var uzzināt, zvanot uz ārkārtas konsulārā dienesta diennakts tālruni: +371 26 33 77 11 vai rakstot uz palidziba@mfa.gov.lv

Īsi pirms sprādzieniem Ataturka lidostā nolaidās aviokompānijas «Turkish Airlines» lidmašīna no Rīgas. ĀM informē, ka līdz šim nav ziņu, ka notikušajā būtu cietuši Latvijas valstspiederīgie. Ministrija turpina sekot līdzi traģiskā notikuma attīstībai. Savukārt ar pašu aviokompāniju pagaidām nav izdevies sazināties.

Ataturka lidosta pēc sprādzieniem slēgta

Ataturka lidosta Stambulā, kurā otrdienas vakarā nogranda sprādzieni, patlaban lidojumiem ir slēgta, vēsta vietējie televīzijas kanāli.

Lidostas mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka vairāki reisi tiek atcelti vai novirzīti uz citām lidostām.

Amatpersonas izsaka līdzjūtību

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs Latvijas vārdā izteicis visdziļāko līdzjūtību Turcijas tautai saistībā ar sprādzieniem Ataturka lidostā, Stambulā. Pēc pašreizējās informācijas vairākos sprādzienos Ataturka lidostā gājuši bojā vismaz 36 cilvēki, bet vēl vismaz 136 cilvēki ir ievainoti.

Ministrs Latvijas vārdā pauž visdziļākos līdzjūtības apliecinājumus cietušo ģimenēm un viņu tuviniekiem, kā arī novēl ātrāku izveseļošanos ievainotajiem.

Līdzjūtību izteicis arī Latvijas Valsts prezidents. Mikroblogošanas vietnē «Twitter» Vējonis Ataturka lidostā notikušo nodēvē par «drausmīgu teroraktu».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu