ĀM: Teroraktos Ataturka lidostā cietušo no Latvijas nav

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Līdzšinējā informācija liecina, ka teroraktos Stambulas Ataturka lidostā Latvijas iedzīvotāji nav cietuši, šorīt intervijā LNT sacīja Ārlietu ministrijas preses sekretārs vēstnieks Raimonds Jansons.

«Mums šobrīd nav nekādu signālu, ka minētajā nelaimē būtu cietis kāds no Latvijas valstspiederīgajiem vai arī kāds ceļotājs būtu bezvēsts prombūtnē. Tomēr mēs aicinām visiem sekot līdzi jaunākajai informācijai, it īpaši jaunumiem, kas attiecas uz lidojumiem uz Stambulu,» sacīja Jansons.

Turcijas lielākās pilsētas Stambulas Ataturka lidostā otrdienas vakarā uzspridzinoties trīs teroristiem pašnāvniekiem un teroristu sarīkotajā apšaudē nogalināts 41 cilvēks, to vidū arī ārzemnieki, bet 230 ievainoti, un Turcijas amatpersonas pieļauj, ka teroraktu varētu būt sarīkojis džihādistu grupējums «Islāma valsts».

Turcijas premjerministrs Binali Jildirims, kurš ieradās notikuma vietā, žurnālistiem teica, ka uzbrucēji ieradušies taksometrā, un, pēc sākotnējām ziņām, uzbrukumā vainojams grupējums «Islāma valsts».

Foto: AP

«Sākotnējie pierādījumi liecina par«Daes» «Islāma valsti»],» sacīja Jildirims. Teroraktus Turcijā mēdz rīkot arī kurdu separātisti.

Pagaidām Turcijas amatpersonas nav sniegušas informāciju par nogalināto ārzemnieku pilsonību.

Foto: EPA/LETA

Kā ziņots, īsi pirms otrdienas vakarā notikušajiem asiņainajiem sprādzieniem Stambulā, Ataturka lidostā, tur piezemējusies lidmašīna no Rīgas, liecina portāla «flightradar24.com» informācija.

No Rīgas uz Stambulu reisus nodrošina aviokompānija «Turkish Airlines». Šīs aviokompānijas lidmašīna uz Turciju devusies arī otrdien un Stambulas lidostā nosēdusies plkst.21.27 pēc vietējā laika, liecina portāla «flightradar24.com» informācija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu