KNAB lems par izmeklēšanas sākšanu Rasnača «skapja lietā»

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) lems par izmeklēšanas sākšanu saistībā ar Dzintara Rasnača (NA) skapja pārvadāšanu, izmantojot Tieslietu ministrijas (TM) rīcībā esošu transportlīdzekli, pastāstīja KNAB pārstāve Laura Dūša.

Viņa informēja, ka birojs savas kompetences šobrīd izvērtē informāciju par Rasnača (NA) skapja pārvadāšanu. Pēc tās izvērtēšanas KNAB lems, vai ir pamats sākt izmeklēšanu.

TVNET jau vēstīja, ka Rasnačs, pārceļoties uz savu jauno mājokli, izmantojis TM rīcībā esošu transportlīdzekli, lai pārvestu skapi. Ministrs par savu rīcību otrdien atvainojās, norādot, ka izdarījis rupju profesionālās ētikas pārkapumu, taču likumu pārkāpis viņš neesot.

Ministrs uzsvēra, ka privāto transportu nav nolīdzis, jo tas esot bijis ārkārtas gadījums - skapja transportēšana veikta pusdienu pārtraukuma laikā un ministrs procesam ziedojis 40 minūtes no sava pusdienlaika. Viņš arī pastāstīja, ka ir veicis samaksu par patērēto degvielu, taču nekādus dokumentālus pierādījumus tam neesot prasījis.

Rasnačs arī sacīja, ka viņš skapi vedis no sava dzīvokļa pie līgavas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu