Pedagogu atalgojuma reformas īstenošanai kopumā trūkst € 9,3 miljonu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Valdībai vēl būs jārod skaidrība par kopumā trūkstošo 9,3 miljonu eiro atrašanu pedagogu atalgojuma reformas īstenošanai, norādīja Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM).

Tā kā šodien sarunu ceļā panākta vienošanās, ka internātskolu uzturēšanas izmaksas vēl pagaidām netiks pārliktas uz pašvaldību pleciem, reformas īstenošanai trūkstošo līdzekļu kopsumma palielināta par 4,8 miljoniem eiro.

Šī summa papildina jau trūkstošos 4,5 miljonus eiro, kas nepieciešami Kultūras ministrijas padotībā esošu skolu pedagogu algu kāpināšanai.

IZM skaidroja, ka ministrija piedāvās savus risinājumus trūkstošo 4,8 miljonu eiro atrašanai, tomēr kopumā tā būs Ministru kabineta kompetence lemt par trūkstošo līdzekļu atrašanu.

Patlaban reformas realizēšanai nākamā gada budžetā jau ir paredzēti 27 miljoni eiro.

Kā ziņots, koalīcija piekrita izskatīšanai valdībā virzīt pedagogu atalgojuma reformu. Ministru kabinetā to plānots izskatīt 5.jūlijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu