Čakša apsver iespēju iestāties Zaļajā partijā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Veselības ministre Anda Čakša apsver iespēju iestāties Latvijas Zaļajā partijā (LZP), pastāstīja Veselības ministrijas Komunikācijas nodaļas vadītājs Oskars Šneiders.

Pēc viņa teiktā, ministre apzinās, ka politiskais atbalsts reformu īstenošanā veselības nozarē ir ļoti svarīgs. Šī iemesla dēļ Čakša izvērtē pievienošanos Zaļajai partijai.

Arī LZP līdzpriekšsēdētājs Viesturs Silenieks aģentūrai BNS apstiprināja, ka saruna ar Čakšu par iespējamo pievienošanos partijai ir notikusi, taču pagaidām nekādus iesniegumus no ministres politiskais spēks nav saņēmis. Politiķis arī norādīja, ka pievienoties partijai nav Čakšas pienākums. Pat ja ministre izvēlētos nestāties LZP, viņas amats nebūtu apdraudēts.

«Es esmu paskaidrojis šā lēmuma abas puses. Tāpat arī esmu norādījis, ka partijai ir pusgada pārbaudes laiks, pirms tiek pieņemti kaut kādi lēmumi. Mēs nestrādājam uz to, lai kādu dabūtu partijā - mums svarīga ir «zaļā» ideoloģija un pārliecība, lai zinātu, ka cilvēks ir «mūsējais»,» sacīja Silenieks. Viņš norādīja, ka tas arī esot iemesls, kāpēc LZP ir vienmēr bijusi viena no mazākajām partijām Latvijā.

Silenieks arī uzsvēra, ka LZP būtu priecīgi, ja Čakša pieņemtu lēmumu iestāties partijā, un tas arī viņai nāktu par labu, jo esot būtiska atšķirība, vai «tu viens «sities pa nozari», vai arī tev ir atbalsts». Viņš norādīja, ka jebkuriem cilvēkiem, kurus vieno kas kopīgs, ir vieglāk sadarboties - vai tie ir žurnālisti, makšķernieki vai viena politiskā spēka biedri.

Jau vēstīts, ka Čakša veselības ministres amatā tika apstiprināta pirms divām nedēļām, pēc tam, kad iepriekšējais ministrs - Guntis Belēvičs demisionēja, jo bija melojis premjeram un sabiedrībai saistībā ar saņemtajiem veselības pakalpojumiem.

Ministre norādījusi, ka viņas darbības prioritātes būs onkoloģijas pacienti, mātes un bērna veselība, neatliekamā palīdzība un arī «slimnīcu kartējums». Tāpat viņa uzsvērusi, ka virzīs valsts īstenotu veselības apdrošināšanas modeli nozares finansēšanai un šo modeli arī gatava aizstāvēt.

Čakša 1999.gadā absolvējusi Latvijas Medicīnas akadēmiju, iegūstot ārsta izglītību, 2002.gadā ieguvusi specializāciju pediatrijā un 2007.gadā absolvējusi Rīgas Starptautisko ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolu, iegūstot maģistra grādu biznesa vadībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu