Valsts iestādes nezina, vai pēdējos gados teroraktos ārvalstīs cietuši Latvijas iedzīvotāji

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas varas iestādes nezina, vai pēdējo 20 gadu laikā teroraktos ārvalstīs cietuši Latvijas iedzīvotāji.

Apdrošināšanas sabiedrība «Balta» šodien informēja, ka saņēmusi atlīdzības pieteikumu no Latvijas valstspiederīgā, kurš apgalvo, ka guvis vieglus miesas bojājumus otrdien notikušajā teroraktā Stambulas lidostā. Pēc sākotnējās informācijas, cietušais nav vērsies medicīnas iestādē.

Latvijas galvenā struktūra, kas nodarbojas ar prettterorisma jautājumiem, ir Drošības policija (DP). LETA vērsās pie DP, lai noskaidrotu, vai tās rīcībā ir informācija par apdrošināšanas sabiedrības «Balta» minēto cilvēku. Tāpat DP tika uzdots jautājums par to, cik Latvijas valstspiederīgo pēdējo 20 gadu laikā cietuši teroraktos ārvalstīs.

DP atbildēja, ka par abiem jautājumiem ir jāvēršas Ārlietu ministrijā (ĀM). Savukārt ĀM preses sekretārs vēstnieks Raimonds Jansons jau šodien atbildēja, ka ministrijas rīcībā nav informācijas par Stambulas lidostā notikušā terorakta laikā cietušiem Latvijas valstspiederīgajiem.

Tāpat ĀM norādīja, ka tā nodrošina konsulāro palīdzību Latvijas valstspiederīgajiem ārkārtas situācijās ārvalstīs, bet neapkopo statistikas datus par konkrētos apstākļos cietušām personām.

Jau ziņots, ka otrdien vakarā notikušajā teroraktā bojā gājuši 42 cilvēki, bet ievainoti vēl 230, vēsta ziņu aģentūra «Anadolu». Turcijas amatpersonas terorakta sarīkošanā vaino džihādistu grupējumu «Islāma valsts».

Īsi pirms otrdienas vakarā notikušajiem asiņainajiem sprādzieniem Stambulā, Ataturka lidostā, tur piezemējusies lidmašīna no Rīgas. Teroraktos Stambulas Ataturka lidostā Latvijas iedzīvotāji nav cietuši, iepriekš informēja Ārlietu ministrijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu