Ugunsgrēkā divpadsmitstāvu mājā gājis bojā cilvēks

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kirill Kukhmar/TASS/Scanpix

Pagājušajā diennaktī ugunsgrēkā gājis bojā viens cilvēks, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā operatīvā informācija.

Vakar plkst.15.28 VUGD saņēma izsaukumu uz Rigondas gatvi Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka 12 stāvu dzīvojamās mājas desmitā stāva dzīvoklī deg mēbeles 15 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā apmēram 69 gadus vecs vīrietis.

Ugunsgrēks tika likvidēts plkst.17.28.

Kopumā šogad ugunsgrēkos Latvijā gājuši bojā 47 cilvēki, cietuši 169, bet izglābti - 184.

Vakar dzēsti 17 ugunsgrēki - seši Rīgā, pieci - citās pilsētās, bet novados reģistrēti vēl seši ugunsgrēki. Platības ziņā lielākie ugunsgrēki bija izcēlušies Hospitāļu ielā Rīgā, kur divstāvu neapsaimniekotai ēkai dega otrais stāvs un starpstāvu pārsegums 30 kvadrātmetru platībā, un Ventspils novada Tārgales pagastā, kur 30 kvadrātmetru platībā dega dārza māja.

Tāpat vakar veikti 24 glābšanas darbi, bet trīs izsaukumi izrādījušies maldinoši. Kopumā vakar ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sausā zāle, divas vieglās automašīnas, neapsaimniekota ēka, dārza māja, garāža un divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Šogad līdz 1.jūlijam valstī reģistrēti 6385 ugunsgrēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu