Rosinās izvērtēt iespēju uzlabot pašvaldības policistu sociālās garantijas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Jelgavas un Rīgas pašvaldību pārstāvji vienojušies tuvākajā Latvijas Lielo pilsētu asociācijas sēdē aktualizēt jautājumu par pašvaldības policista statusu, skaidrojot, ka šobrīd tiem ir liegtas tādas pašas sociālās garantijas un tiesiskā aizsardzība kā Valsts policijā un Drošības policijā strādājošajiem.

Kā informēja Rīgas domes pārstāve Ilze Krūkle, domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas deputāti šodien devās izbraukuma sēdē uz Jelgavu, kur iepriekšminētais bijis viens no aktuālākajiem jautājumiem.

Saskaņā ar 2006.gadā veiktajiem grozījumiem likumā «Par policiju» policijas darbinieks ir persona, kura ieņem amatu Valsts policijā vai Drošības policijā. Savukārt pašvaldības policijas darbinieki ir zaudējuši policijas darbiniekam likumā noteikto statusu, kas liedz pašvaldības policistiem saņemt tādas sociālās garantijas un tiesisko aizsardzību kā Valsts policijā un Drošības policijā strādājošajiem.

Pilsētu pārstāvji bija vienisprātis, ka nepieciešams līdzsvarot policijas funkcijas veicošo iestāžu darbinieku tiesisko aizsardzību, darbības un sociālās garantijas, par pamatu ņemot veicamo darbu un profesionālos riskus.

Jelgavas mērs Andris Rāviņš (ZZS) uzsvēra, ka jautājums par pašvaldības policista statusa noteikšanu un sociālo garantiju nodrošināšanu pašvaldību policistiem ir būtisks, tādēļ tas tiks iekļauts kādā no tuvākajām Latvijas Lielo pilsētu asociācijas sēdēm.

Izbraukuma sēdes laikā Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas deputāti paviesojās arī Jelgavas operatīvās informācijas centrā, pēc kura darbības apskates komitejas sekretārs Dainis Turlais (GKR) secināja, ka izbraukuma sēde, kuras laikā iespējams aplūkot citas pašvaldības darbu, ir vērtīga pieredzes apmaiņa, turklāt Jelgavas operatīvās informācijas centrs ir paraugs, kura darbībai līdzināties.

Turlais atzīmēja, ka jāņem vērā abu pilsētu izmēri un darba apjoms. Piemēram, Rīgas Pašvaldības policijā ir 1013 darbinieki, kamēr Jelgavas Pašvaldības policijā ir 195 darbinieki. Taču lielākā daļa izsaukumu Jelgavā ir tādi paši kā Rīgā - ģimenes konflikti, nepareiza transporta novietošana, iereibušas personas sabiedriskās vietās, neiztiek arī bez sūdzībām par trokšņošanu. Savukārt Jelgavas Pašvaldības policija izteica pateicību Rīgas kolēģiem, kuri apmācīja Jelgavas glābējus drošībai uz ūdens.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu