Lūdz palīdzēt diviem slimiem bērniņiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Biedrības «Autisma atbalsta punkts Rēzeknē» saka paldies visiem par sniegto atbalstu, jo, pateicoties ziedotājiem, tika savākti līdzekļi un Kristiāns, Katrīna, Sofija, Markuss ar mammām jau devušies uz Sanktpēterburgu, kā arī veiksmīgi noris Eliasa atveseļošanās process. Tāpat līdz trešdienai, 13.jūlijam, izdevies savākt atlikušos līdzekļus, lai arī pēdējie divi bērniņi, kuriem ir nepieciešama palīdzība, varētu iziet kvalificētu ārstniecību un rehabilitāciju Krievijas klīnikā «PrognozMed» Sanktpēterburgā.

Biedrība «Autisma atbalsta punkts Rēzekne» saka milzīgu paldies visiem ziedotājiem. VAJADZĪGO SUMMU LĪDZ OTRDIENAI, 13. JŪLIJAM, IZDEVIES SAVĀKT!

Biedrības pārstāvji iepriekš informēja, ka, tā kā šo bērniņu vecākiem nav līdzekļu, lai varētu patstāvīgi aizbraukt uz Krieviju, tur dzīvot 2 nedēļas un iziet visu rehabilitācijas kursu, viņi lūdz rast iespēju atbalstīt šo ģimeni un palīdzēt savākt naudiņu viņu sapņa piepildījumam.

Brālim Ādamam ir 8 gadi, bet māsai Aleksandrai - 3 gadiņi. Abiem bērniem uzstādīta diagnoze autisms. Dzīvespriecīgi, ar savām interesēm, ļoti aktīvi. Ādamam ļoti patīk likt puzles, kā arī aktīvi darbojas datorā, gudrs puika,meita savukārt spēlējas ar klucīšiem, koka puzlēm utt. Diemžēl abi bērniņi nerunā, bet ceru, ka kādreiz runās. Abiem ļoti patīk peldēties un pastaigāties ārā. Problēmas ēdiena izvēlē.

Ziedot var gan biedrībai kopumā, gan konkrētam bērniņam. Pārskaitījumu var veikt uz bankas kontu ar norādi «Ziedojums»:

Nosaukums:Biedrība «Autisma atbalsta punkts Rēzeknē»

Vienotais reģistrācijas Nr: 40008190588

Juridiskā adrese: Kr.Valdemāra iela 4-70, Rēzekne, LV-4601

Bankas rekvizīti

Bankas nosaukums: AS SWEDBANKBankas SWIFT kodsHABALV22

Konta numurs: LV09HABA0551034689577

Informācija par mūsu biedrību un tās aktivitātēm ir atrodama mājas lapā www.autismsrezekne.lv/

Foto: Publicitātes foto

Katrīnas mamma stāsta: «Katrīnai tika izrakstīts 10 dienu kurss, kurā tika ietvertas visaptverošas rehabilitācijas un diagnostiskās procedūras. Tajā pašā dienā sākās mūsu procedūras programmā "Tomatis". Šī ir 2-stundu nodarbību sistēma, kuras mērķis ir koriģēt uzvedību un uzlabot uzmanības koncentrēšanas spējas. Katru dienu mēs apmeklējā nodarbības, kas stimulēja runas attīstību, tika veikti EEG nakts video novērojumi. Pēc nedēļas tika arī veikta starpposma diagnostika, pēc kuras rezultātiem, logopēds informēja par mūsu panākumiem pēc kursa "Tomatis" apmeklēšanas. Mums tika konstatēts progress! Tad mēs turpinājām vēl veselu nedēļu apmeklēt rehabilitācijas nodarbības. Pēdējā dienā pēc mūsu pirmā "Tomatis» kursa, ārsts neirologs secināja – Mums iezīmējies labs progress un mūsu pūles ir atmaksājušās!

Es gribu atzīmēt darbu klīnikā un darbiniekus, kuri ļoti rūpīgi un efektīvi darīja visu iespējamo, lai mēs -maziepacienti un viņu vecāki justos labi šajā klīnikā. Vēlos izteikt pateicību visiem cilvēkiem, kuri ir palīdzējuši mums ziedojot naudu, lai mēs varētu to paveikt, un palīdzēt mūsu bērnam. Īpašs paldies mūsu biedrībai «Autisma atbalsta punkts Rēzeknē» un tās vadībai Edgaram Un Sandrai par ziedojumu vākšanas organizēšanu un visa veida palīdzības sniegšanu.»

Foto: Publicitātes foto

Kristiāna mamma stāsta: "Sākumā mums bija izmeklēšana, izmeklēšana ilgst apmēram divas stundas. Organizēts viss bija labi, pret Kristianu attieksme arī bija loti laba. Pēc izmeklēšanas ir induviduālās nodarbības. Mūsu gadījumā Kristiānam nozīmēja trīs procedūras:

1.Tomatis – Tā ir sistēma dzirdes apmācība. Metodes mērķis bija uzlabot Kristiānam smadzeņu spējas uztvert un apstrādāt informāciju pareizi… Kristiānam lika austiņas un Kristiāns klausījās divas stundas mūziku un šīs procedūras laikā varēja nodarboties ar lietām kas tam patīk, spēlējās, lika klučus, u.t.t. Tas viss notika lielā istabā un Kristiāns varēja kustēties jebkurā virzienā pateicoties austiņām kam bija garš vads. Rezultāts jau no pirmās reizes bija ļoti labs, uzlabojās runa un motorika.

2.Mikropolarizācija – tā aktivizē un normalizē galvas smadzeņu šūnas, kuras atbild arī par runu. Procedūra ilga 10 dienas katra pa 25 minūtēm.Uz galvas lika speciālo cepurīti ar vadiem un Kristiānam vajadzēja sēdēt mierīgi. Viņš varēja šīs procedūras laikā skatīties savas multfilmas.

3.Ārstnieciskā masāža (mūsu gadījumā masāža bija paredzēta, lai normalizētu kakla mugurkaula asins cirkulāciju). Uz masāžu Kristiāns gāja viens pats. Kristiānam patika procedūra, mājās joprojām prasa uztaisīt viņam masāžu.

Procedūras bija noteiktas katru dienu (sestdienu un svētdienu arī). Ļoti patika ka medicīnas centram ir tikai divi stāvi un bija ļoti ērti, ka kabineti bija tuvu viens otram un nevajadzēja tālu meklēt un staigāt. Pirmā stāvā bija reģistratūra un masāža, otrā stāvā rotaļu istaba, logopeds, tomatis, mikropolarizācija, neirologs Aleksandrs Munkujevs. Mūsu galvenais ārsts varēja vērot Kristiānu atvieglotā atmosfērā, jo kameras stāv visos kabinetos un rotaļu istabā arī.

Ārstēšanās beigās dakteris pastāstīja rezultātus un izslēdza diagnozi bērnības autismu un noteica mums diagnozi – Alalija. Alalija – tas ir izpratnes trūkums par runa. Kristiāns runās, tikai ar viņu vajag daudz nodarboties, lai tas notiktu jo ātrāk, jo labāk. Dakteris visu pastāstija un iedeva rekomendācijas.Kristiāns tagad sāka atkārtot visus vārdus un sāk izmantot atsevišķus vārdus ikdienā, viņš sāk saprast runu un saprot, ka viņš var ar runu pateikt un paprasīt, ko viņam vajag.Mēs esam ļoti laimīgi par mūsu puiku. Viņš kļuva vairāk neatkarīgs, vairāk sabiedrisks, uzradās daudz jaunu emociju, kļuva daudz labāks acu kontakts, agrāk šķita, ka Kristiānam bija tukšs skatiens acīs, bet tagad es redzu uzmanīgas un saprotošas actiņas.Mēs esam ļoti priecīgi un pateicamies velreiz par šo iespēju, visiem cilvēkiem, kuri bija klāt, it īpaši biedrības «Autisma atbalsta punkts Rēzeknē» vadītājiem Edgaram un Sandrai, kuri palīdzēja īstenot mums savu sapni. Kristiānam šis brauciens un šī ārstēšana ļoti palīdzēja, jo to ko mēs ilgi gaidījām, tas notika un Kristiāns sāka runāt savus pirmos vārdus un turpina mācīties un saprast. Paldies!"

Foto: Publicitātes foto

Kopā palīdzēts arī Eliasam, kuram Rīgā BKUS dakteris Ernests Štekels veica operāciju, sākotnēji bija paredzēts veikt potītes stabilizāciju kreisajai kājai un Ahilleja cīpslas pagarināšanu, tomēr ķirurģiska iejaukšanās bija nepieciešama abām kājām...Līdz 25.aprīlim Eliasam bija abām kājām garie ģipši, tad tos saīsināja un 16.maijā ģipši tika noņemti. 6 nedēļas mazkustībā Eliasa gadījumā ir atstājušas nopietnas bēdīgas sekas viņa fiziskajai varēšanai.Nedēļu pēc ģipšu noņemšanas apmeklējām masieri Ruslanu Ļescovu, baseinu, lai iedarbinātu no jauna kāju muskulatūru, esam uzsākuši veiksmīgu sadarbību ar tehnisko ortopēdu Raivi Bukolovski (AT Latvia) , šobrīd Eliass lieto speciālas nakts ortozes, ir pasūtīti speciāli ortopēdiskie apavi, īpašas zolītes.Lai pēc iespējas ātrāk varētu iegūt fizisku stabilitāti, Eliasam ir veikta ļoti rūpīga ēdienkartes korekcija uztura speciālista vadībā, šobrīd aktīvi vingro veselības centrā Baltezers un ģimene cer uz to labāko.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu