Kučinskis neskaidro, kāpēc saskaņojis KNAB reglamenta izmaiņas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Ministru prezidents Māris Kučinskis nesniedz skaidrojumu, kāpēc vasaras sākumā saskaņojis izmaiņas Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) reglamentā, kas paredzēja vienas nodaļas likvidēšanu un citas izveidošanu.

Premjers vasaras sākumā parakstīja izmaiņas KNAB reglamentā, kas paredzēja Darbības nodrošinājuma nodaļas un vairāku darba vietu likvidēšanu un Informācijas analīzes nodaļas izveidošanu.

Lūdzot skaidrojumu, kāpēc premjers parakstījis reglamenta izmaiņas un sekojoši kāpēc uzskatījis šādas reformas par nepieciešamām, Ministru kabineta preses sekretāre Lita Juberte aģentūrai LETA vien atkārtoja Kučinska savulaik teikto, ka viņš neiejaucoties KNAB personālpolitikā, jo tā ir neatkarīga iestāde. Kučinskis ir saskaņojis reglamentu, kas ir galvenā vīzija par biroja darbību, savukārt tālākās reformas ir KNAB vadītāja atbildība, paziņoja Juberte.

Jau ziņots, ka KNAB maija beigās saņēma premjera saskaņojumu un jūnija sākumā paziņoja par strukturālo izmaiņu veikšanu birojā, likvidējot Darbības nodrošinājuma nodaļu un vairākas amata vietas un tā vietā izveidojot Informācijas analīzes nodaļu. KNAB skaidroja, ka reorganizācijas mērķis esot iestādes struktūras optimizēšana un funkciju efektivitātes palielināšana.

Likvidējot nodaļu, bija paredzēts likvidēt 22 amata vietas, bet divus darbiniekus pārcelt citos amatos.

Reorganizācija tika pamatota ar Kučinska akceptēto jauno KNAB reglamentu. Tieši balstoties uz šo dokumentu, KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks izdevis rīkojumu par izmaiņām iestādes struktūrā.

Izmaiņas kritizēja KNAB arodbiedrība, kas pauda pārliecību, ka to mērķis ir atbrīvoties no netīkamiem darbiniekiem.

Pēc strukturālo izmaiņu izziņošanas tiešām sekoja arī vairāku darbinieku atlaišana. Jūlija pirmajā nedēļā KNAB priekšnieks paziņoja, ka no amata tiek atbrīvota ilggadējā darbiniece Juta Strīķe. Šis bija ceturtais rīkojums par viņas atbrīvošanu no amata pēdējo gadu laikā.

Savukārt nedēļu vēlāk tapa zināms, ka no amata tiks atbrīvots arī Operatīvo izstrāžu nodaļas vadītājs Juris Jurašs, viņa vietnieks Mārtiņš Lode un Izmeklēšanas nodaļas vadītāja Lienīte Šikore. Tāpat amatu varētu zaudēt KNAB Juridiskās nodaļas galvenā speciāliste Inguna Biseniece, vēstīja LNT. Streļčenoka rīkojumā par atbrīvošanu apgalvots, ka Juraša profesionālā kvalifikācija un pieredze neatbilst nevienam no reorganizācijas rezultātā izveidotajiem amatiem un vakantajiem amatiem KNAB.

Kopumā pēdējo trīs gadu laikā no darba atbrīvotas vai pašas aizgājušas astoņas KNAB amatpersonas, kuras ir kritizējušas Streļčenoka darbību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu