Vāc parakstus, lai Vecāķos atceltu maksu par autostāvvietām

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Sabiedrisko iniciatīvu portālā «Manabalss» sākta parakstu vākšana par iniciatīvu, kura aicina vasaras periodā (no 1.maija līdz 30.septembrim) atcelt maksu par automašīnu novietošanu stāvvietā Vecāķos, liecina portālā pieejamā informācija.

«Mēs lūdzam atcelt maksu par stāvvietu Vecāķos. Alternatīvs variants ir pazemināt cenu līdz vienam eiro, kā arī noteikt laiku, kad tiek iekasēta maksa par stāvvietu – šobrīd no plkst.8 līdz plkst.20, bet mēs piedāvājam laiku no plkst.8 līdz plkst.17,» pausts iniciatīvā.

Kolektīvais iesniegums, kuru parakstīt var jebkurš Latvijas pilsonis vecumā no 16 gadiem, adresēts Rīgas domei. Iniciatīvā pausts, ka fiksētā maksa Vecāķos divu eiro apmērā tiek iekasēta laika periodā no plkst.8 līdz plkst.20 neatkarīgi no tā, cik ilgu laiku automašīna atradīsies stāvvietā.

«Iespējams, ka tās būs tikai 10 minūtes, un tas izmaksās divus eiro, bet, iespējams, ka tā būs visa diena, un arī tādā gadījumā tas izmaksās divus eiro,» norāda iniciatīvas autors Aleksandrs Leitāns. Viņš atzīmē, ka piekrastē «Vakarbuļļi» automašīnu stāvvieta ir bez maksas, bet otrā Daugavas pusē – Vecāķos – ir jāmaksā divi eiro, kas, viņaprāt, rada netaisnīgu situāciju.

Tāpat Leitāns pauž, ka vairumam iedzīvotāju darba laiks beidzas plkst.17 vai plkst.18 un viņi varētu nekavējoties doties uz jūru uz 1-2 stundām, taču viņiem nākas maksāt divus eiro par automašīnas stāvvietu, un tas ir tikpat daudz, cik maksā vadītājs, kurš ir atbraucis uz jūru no rīta un pavadījis piekrastē visu dienu un tas neesot taisnīgi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu