PVD pārbaudēs Kuldīgā atklāj higiēnas pārkāpumus uzņēmumā «Kuldīgas rumba»

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) uz laiku apturējis ēdnīcas «Kuldīgas rumba» darbību saistībā ar vairāku ārzemnieku saslimšanu, informēja PVD pārstāve Anna Joffe.

PVD ir saņēmis laboratorisko izmeklējumu rezultātus paraugiem, kas tika ņemti ēdināšanas uzņēmumā «Kuldīgas rumba» sakarā ar pārtikas saindēšanas gadījumiem ārzemnieku vidū pasākumā «Dzīres Kuldīgā».

Produktu un virsmu nomazgājumu paraugi ņemti 15.jūlijā ārpuskārtas pārbaudēs, kad tika sākta pārtikas uzliesmojuma izmeklēšana.

Produktu izmeklējumu rezultāti ir negatīvi, taču atklājās virkne būtisku pārkāpumu uzņēmuma virtuves higiēnā, kuru dēļ uzņēmuma darbība uz laiku apturēta.

Ar SIA «Kuldīgas rumba» vadību sazināties neizdevās - uzņēmumā paskaidroja, ka vadība šodien neesot uz vietas, bet ēdnīca šorīt vēl esot darbojusies. Kā skaidroja PVD Dienvidkurzemes pārvaldes vadītāja Gunta Kapeniece, ēdnīca ir aizvērta šodien no plkst.12.

Ēdnīcā jau bija veikti mazgāšanas un tīrīšanas darbi, kas tiks turpināti. Uzņēmumam par saviem līdzekļiem būs jāveic atkārtoti laboratoriskie paraugu izmeklējumi. Ja to rezultāti būs labi, PVD pēc uzaicinājuma ieradīsies uzņēmumā, lai veiktu pārbaudi un varētu pieņemt lēmumu par ēdnīcas darbības atsākšanu, skaidroja Kapeniece. Uzņēmumā bez ēdnīcas darbojas arī veikals, bet tā darbība nav apturēta.

Uzņēmumā ārpuskārtas pārbaudē tika konstatēti vairāki higiēnas noteikumu pārkāpumi, tostarp ražošanas aprīkojuma un telpu netīrība, nav nodrošināta pārtikas aizsardzība pret piesārņojumu. Minēto situāciju pierāda arī trīs pozitīvi virsmas nomazgājumu rezultāti. Vienā gadījumā no tīrās bļodas izdalīta zarnu nūjiņa «E.coli», divos gadījumos - no pavāres rokām un no tīrās dakšiņas - izdalīts zeltainais stafilokoks.

Pamatojoties uz pārbaudes laikā konstatēto, PVD Dienvidkurzemes pārvaldes pārtikas inspektori pieņēma lēmumu par «Kuldīgas rumbas» darbības apturēšanu uz laiku, nosakot, ka uzņēmumam jāveic nepieciešamie tīrīšanas darbi un atkārtotā pārbaudē jāsniedz pierādījumi higiēnas pasākumu uzlabošanā.

Par konstatētajiem pārkāpumiem sākta lietvedība administratīvā pārkāpuma lietā.

Kā ziņots, 15.jūlijā Kuldīgas slimnīcā tika nogādāti ārzemju jaunieši, kuriem konstatēta saindēšanās ar pārtiku. Tika stacionētas septiņas sievietes un trīs vīrieši no Islandes, Norvēģijas, Zviedrijas un Brazīlijas. Lielā pacientu pieplūduma dēļ operatīvi ticis piesaistīts papildu medicīniskais personāls, kas palīdzējis sniegt medicīnisko palīdzību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu