VM kopā ar RAKUS valdi turpinās strādāt pie korupcijas apkarošanas plāna

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Veselības ministrija (VM) ir izvērtējusi Rīgas Austrumu Klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) valdes iesniegtos dokumentus un nolēmusi, ka slimnīcai jāturpina strādāt pie korupcijas apkarošanas plāna un rindu mazināšanas, žurnālistiem pavēstīja VM valsts sekretāres Solvitas Zvidriņas vietnieks Kārlis Ketners

Ketners norādīja, ka VM ir izvērtējusi RAKUS valdes darbu un organizatorisko pasākumu plānu, tai skaitā uz korupcijas apkarošanu. Šai brīdī ministrija ir vērsta uz sadarbību ar slimnīcas valdi un kopīgu strādāšanu pie problēmu novēršanas.

«Ir izvērtētas organizatoriskās darbības, no kurām pamatproblēma vēl arvien ir slimnīcu rindu samazināšana, īpaši onkoloģiskajā sektorā. Turklāt nepieciešams uzlabot informēšanu, komunikāciju starp struktūrvienībām, pacientu un personālu. Mēs esam apsprieduši jautājumus par korupcijas apkarošanu, slimnīca ir izstrādājusi korupcijas apkarošanas plānu, ko viņiem jāturpina īstenot,» pauda Ketners

Viņš arī norādīja, ka VM ar RAKUS ir vienojusies par pamatuzdevumiem un komunikācijas pasākumiem, kas turpmāk veicami.

«Attiecībā uz iespējamām rindām es negribu neko apgalvot, mēs strādājam pie tā, ka ir pasākumi, kas novērš šādu iespējamību un domājams, ka tas valdes plāns, kas ir izstrādāts būs pietiekami efektīvs. Rindu mazināšanai ir pasākumi, kas ir iespējami bez papildus naudas līdzekļiem, bet otrā problēma ir jautājumi, kuru risināšanai ir nepieciešami papildus līdzekļi,» pavēstīja Ketners.

Jau ziņots, ka Zvidriņa iepriekš izteica neuzticību RAKUS valdes priekšsēdētājai Anitai Slokenbergai un slimnīcas valdes loceklim Viesturam Bokam. Viņa norādīja, ka kapitāldaļu turētāji izvērtēs katru valdes locekli, noskaidrojot to, cik legāli katrs no viņiem ir rīkojies. Savukārt premjers Māris Kučinskis (ZZS) šo lēmumu apturēja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu