Aptauja: Iedzīvotāji uzskata, ka politiskā vide kopš Saeimas atlaišanas nav mainījusies

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Politiskā vide kopš 2011.gada 23.jūlija referenduma par 10.Saeimas atlaišanu nemaz nav mainījusies, uzskata Latvijas iedzīvotāji. Kā liecina pētījumu kompānijas TNS sadarbībā ar telekompānijas LNT raidījumu «900 sekundes» veiktais pētījums, 69% Latvijas iedzīvotāju ekonomiski aktīvajā vecumā uzskata, ka politiskā vide nemaz nav mainījusies.

11% Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka politiskā vide ir mainījusies uz pozitīvo pusi, savukārt 14% norāda, ka politiskā vide kopš šī referenduma ir mainījusies uz negatīvo pusi.

6% iedzīvotāju nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

Latvijas iedzīvotāji bija lūgti novērtēt savu apmierinātību ar 12. Saeimas darbu 10 punktu skalā, kur viens nozīmē «Ļoti neapmierināts», bet 10 «Ļoti apmierināts», vidējais sniegtais vērtējums apmierinātībai ar 12.Saeimas darbu kopumā ir 3,8 punkti.

7% Latvijas iedzīvotāji Saeimas darbu novērtējuši ar septiņiem un vairāk punktiem. Vidēju vērtējumu sešus un piecus punktus snieguši 29% iedzīvotāju.

Bet četrus un mazāk punktus 12.Saeimas darbam snieguši 60% Latvijas iedzīvotāju.

4% iedzīvotāju nav pauduši konkrētu viedokli šajā jautājumā.

Kā ziņots, 2011.gada 28.maijā Valsts prezidents Valdis Zatlers ierosināja referendumu par Saeimas atlaišanu. 23.jūlijā notika referendums, kurā 94,3% referenduma dalībnieku nobalsoja par Saeimas atlaišanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu