Čakšas pirmā ministres alga bijusi 1110 eiro

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Veselības ministres Andas Čakšas pirmā alga par darbu ministra amatā jūnijā bijusi 1110 eiro, kas ir tikpat, cik saņēmis demisionējušais veselības nozares vadītājs Guntis Belēvičs, liecina Valsts kancelejā pieejamā informācija.

Čakša ministres amatā tika apstiprināta 16.jūnijā, un no šīs dienas arī viņai sākts aprēķināt ministres atalgojums. Savukārt Belēvičs amata pienākumus pārtrauca pildīt 10.jūnijā, kad iesniedza demisijas rakstu premjerministram Mārim Kučinskim (ZZS).

Čakšas 2015.gada amatpersonas deklarācija liecina, ka pērn ministre par darbu Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā (BKUS) un Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā (PKUS) nopelnījusi vairāk nekā 103 tūkstošus eiro, kas ir vidēji 8597 eiro mēnesī. 2016.gada janvārī Čakša pameta Stradiņa slimnīcas valdes locekļa amatu un turpināja darbu tikai BKUS kā slimnīcas valdes priekšsēdētāja.

Ministres īpašumā ir zeme un māja Siguldā, kā arī kopīpašumā - zeme Rīgā. Tāpat viņas valdījumā ir 2015.gada automobilis «Subaru Wrx» un 47 588 eiro bezskaidras naudas uzkrājumi. Čakša pērn pārdevusi nekustamo īpašumu par 20 000 eiro.

Veselības ministrei ir 124 157 eiro lielas parādsaistības, kā arī viņa izsniegusi 52 646 eiro lielu aizdevumu.

Belēvičs veselības ministra amatā bija kopš 2014.gada. Viņš no amata atkāpās, jo bija nelikumīgi izmantojis veselības aprūpes pakalpojumus un meloja par šo pakalpojumu izmantošanu. Belēvičs atvainojās par savu rīcību gan sabiedribai, gan kolēģiem, pameta veselības ministra un Saeimas deputāta amatus, kā arī izstājās no sevis pārstāvētās Latvijas Zaļās partijas, norādot, ka «sirdī vienmēr būs zaļais».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu