Rīgas radio un televīzijas tornis iekļauts aizsargājamo kultūras pieminekļu sarakstā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Valsts aizsargājamo kultūras pieminekļu sarakstā iekļauts Rīgas radio un televīzijas tornis, liecina informācija oficiālajā izdevumā «Latvijas Vēstnesis».

Torņa saglabājamās vērtības ir siluets un tā uztvere pilsētbūvnieciskajā ainavā.

Rīgas radio un televīzijas tornis ir pilnībā saglabājis sākotnējo būvapjomu un dekoratīvo apdari, oriģinālos būvmateriālus un būvelementus, sākotnējo plānojumu un daļēji interjera apdari. Tā ir tipoloģiski reta celtne, saglabājusi sākotnējo funkciju. Objekts izceļas ar savam laikam unikāliem inženiertehniskiem risinājumiem un kvalitatīvi augstvērtīgu būvizpildījumu.

Tornis ir pilsētbūvnieciski un ainaviski nozīmīgs Rīgas pilsētas akcents, kas ticis noteikts kā prioritārs uzstādījums jau būvi projektējot. Objektam ir izteiksmīgs, ekspresīvs un vienlaicīgi eleganti viegls arhitektoniskais koptēls. Inženierbūve ieņēmusi estētisku un arhitektonisku vietu pilsētas siluetu veidojošo vērtību sarakstā, tā nav tikai nozīmīga un interesanta tehniska būve, bet iecienīta tūristu vieta un viena no Rīgas vizītkartēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu