Kučinskis: cilvēku aicināšana atgriezties Latvijā ir liela atbildība

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) uzskata, ka aicināt cilvēkus, kuri savulaik ir devušies darba gaitās uz ārzemēm, atgriezties mājās ir liela atbildība, norādīja premjera preses sekretārs Andrejs Vaivars.

Kučinskis uzskata, ka, lai cilvēki atgrieztos, viņiem ir jābūt pārliecībai par savu nākotni, darbavietu pieejamību un iespēju nodrošināt ģimeni. Premjers uzskata, ka pašlaik valdības uzdevums ir radīt iespēju jaunu darbavietu izveidei, un tieši ar šo jautājumu tiek strādāts.

Ministru prezidents arī norādīja, ka ir būtiski, lai cilvēki, strādājot ārvalstīs, nepazaudētu savas profesionālās iemaņas un, atgriežoties Latvijā, spētu dot savu ieguldījumu tautsaimniecības attīstībā.

Kučinskis pauda pārliecību arī par to, ka viņa dēls Gints Kučinskis, kurš strādā Vācijā, atgriezīsies Latvijā ar zināšanām, kas noderēs mūsu valstij. Arī pats dēls to vēloties darīt. «Viņa dēls ir zinātnieks, un šobrīd izveidojusies situācija, ka viņam savā specialitātē Latvijā nav ko darīt. Viņš nav vēlējies sekot vairāku savu kursa biedru piemēram, kuri devuši priekšroku darbam banku sektorā, un vēlas strādāt specialitātē,» skaidroja Kučinska pārstāvis.

Laikraksts «Diena» iepriekš vēstīja, ka premjera dēls ir jaunais zinātnieks, kurš specializējies fundamentālajā fizikā un tagad strādā Vācijā. Uz vaicāto, vai premjers plāno uzrunāt savu atvasi, viņš atzina, ka gluži pretēji - ir atbalstījis dēla nodomu līgumu pagarināt. Ne tikai fiziķiem, bet arī jaunajiem biologiem un ķīmiķiem ir grūtības tikt pie vietējiem zinātniskajiem projektiem, «un mēs jau esam pazaudējuši daudzus jaunos zinātniekus», piebildis Kučinskis.

Jau ziņots, ka Latvijas Institūts (LI) sācis sociālu kustību «#GribuTeviAtpakaļ», aicinot iedzīvotājus uzrunāt emigrējušos latviešus atgriezties. Kustības ietvaros Latvijas iedzīvotāji ar personīgu un emocionālu vēstījumu aicināti uzrunāt emigrējušos tuviniekus un draugus, pavēstot, ka «jūs esat mums svarīgi, un Latvija vienmēr būs jūsu mājas».

Kustībā «#GribuTeviAtpakaļ» tiek aicināts iesaistīties katrs interesents personīgi, bet LI piedāvā rīkus un kanālus vēstījuma izplatīšanai. Lai pievienotos kustībai, jāseko informācijai LI «Facebook» kontā «Kaut kas mīļš no Latvijas» un mājas lapā «www.li.lv» vai jāsūta savi personīgie video, audio vai tekstuālos vēstījumus sev tuvajiem cilvēkiem, pievienojot tēmturi #GribuTeviAtpakaļ.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu