Vējonis izsaka līdzjūtību Minhenē notikušās apšaudes upuru tuviniekiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts prezidenta kanceleja

Valsts prezidents Raimonds Vējonis sociālajā tīklā «Twitter» paudis līdzjūtību piektdienas vakarā Minhenē notikušajā apšaudē cietušajiem un bojāgājušo ģimenēm. Prezidents arī nosodījis terorismu un vardarbību, piebilstot, ka šādas izpausmes ir nepieļaujamas.

Ārlietu ministrijai (ĀM) pagaidām nav ziņu, ka Minhenē notikušajā apšaudē būtu cietuši Latvijas valstspiederīgie. Kā pastāstīja ĀM preses sekretārs vēstnieks Raimonds Jansons, Latvijas vēstniecība Vācijā patlaban sazinās ar vietējiem kolēģiem.

Latvijas valstspiederīgie Minhenē, kuriem nepieciešama konsulārā palīdzība, tiek aicināti zvanīt uz ĀM diennakts tālruni ārkārtas situācijām +371 26 337 711 vai sūtīt e-pastu ĀM Konsulārajai nodaļai uz adresi «palidziba@mfa.gov.lv».

BNS jau ziņoja, ka piektdienas vakarā apšaudē iepirkšanās centrā Minhenē nogalināti vairāki cilvēki un vēl vairāki ievainoti. Policijas preses pārstāvis, atsaucoties uz aculieciniekiem, paziņojis, ka apšaudi sarīkojuši trīs bruņoti uzbrucēji.

Minhenes varasiestādes apšaudes dēļ izsludinājušas pilsētā ārkārtas stāvokli un aicinājušas iedzīvotājus nepamest mājas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu