Latvijas amatpersonas nosoda Minhenē notikušo vardarbību un pauž līdzjūtību upuru tuviniekiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SEBASTIAN KAHNERT / DPA

Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis, Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK), kā arī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) publiski izteikuši līdzjūtību piektdienas vakarā Minhenē notikušajā apšaudē cietušajiem un bojāgājušo tuviniekiem.

Prezidents mikroblogošanas vietnē «Twitter» paudis nosodījumu Minhenē notikušajam un norādījis, ka «terorisms un vardarbība nedrīkst tikt tolerēta».

Arī Mūrniece izteikusi līdzjūtību bojāgājušo ģimenēm, piederīgajiem un draugiem. Notikušo viņa nodēvējusi par «barbarisku vardarbību». «Domās kopā ar Vāciju,» tviterī raksta parlamenta spīkere.

Savukārt visas Latvijas vārdā visdziļākās līdzjūtības apliecinājumus Vācijai un tās iedzīvotājiem paudusi Latvijas Ārlietu ministrija (ĀM).

«Šajā traģiskajā dienā Latvija ir kopā ar visu Vācijas tautu. Jebkādai vardarbībai nav attaisnojuma un tā ir nosodāma. Vēlu ātrāku izveseļošanos ievainotajiem,» teikts Rinkēviča nosūtītajā līdzjūtībā Vācijas ārlietu ministram Frankam Valteram Šteinmeieram.

LETA jau ziņoja, ka apšaudē iepirkšanās centrā Minhenē piektdienas vakarā nogalināti vairāki cilvēki, bet vēl vairāki ievainoti, paziņojis avots Vācijas policijā.

Policijas preses pārstāvis, atsaucoties uz aculieciniekiem, vēstījis, ka apšaudi sarīkojuši trīs bruņoti uzbrucēji. Viņš bojāgājušo skaitu oficiāli neapstiprināja.

Minhenes varasiestādes apšaudes dēļ izsludinājušas pilsētā ārkārtas stāvokli un aicinājušas iedzīvotājus nepamest mājas.

ĀM pagaidām nav ziņu, ka Minhenē notikušajā apšaudē būtu cietuši Latvijas valstspiederīgie, taču informācija vēl tiek apkopota.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja ĀM preses sekretārs vēstnieks Raimonds Jansons, Latvijas vēstniecība Vācijā patlaban sazinās ar vietējiem kolēģiem.

Latvijas valstspiederīgie Minhenē, kuriem ir nepieciešama konsulārā palīdzība, tiek aicināti zvanīt uz ĀM diennakts tālruni ārkārtas situācijām +371 26 337 711. Ar ĀM Konsulārās palīdzības nodaļu var sazināties arī, rakstot uz e-pasta adresi «palidziba@mfa.gov.lv».

Kā noskaidroja aģentūra LETA, Minhenē patlaban atrodas vismaz trīs latvieši - aktieris Gundars Āboliņš, režisors Reinis Traidās un kāda viņa paziņa. Ar šiem cilvēkiem viss esot kārtībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu